Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da şehir trafiğine DRONELİ denetim

Erzincan’da İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik ekiplerince kaza riski yüksek kavşak ve noktalarda dron destekli trafik denetimi yapıldı.

Erzincan'da İl Emniyet Müdürlüğü

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafik ekipleri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla kara yolu trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde planlanan hedeflere ulaşmak için Erzincan’da tüm kavşaklarda dron destekli denetimler gerçekleştiriyor.

Her gün farklı kavşaklarda gerçekleştirilen Dron ve KGYS uygulamasında kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri denetimi, tehlikeli şerit değiştirme, araç takip mesafesi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda denetim yapıldı.
Hafta içi her gün farklı bir kavşakta devam edecek olan denetimlerde, kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri, ehliyetsiz ve muayenesiz araç kullanma ile araç içi telefon kullananlara yönelik ceza uygulanıyor.

Yapılan açıklamada; Trafik denetimlerimizin amacı; cezalandırmak değil, trafik güvenliğini önceleyen, trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatının kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korunmayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamaktır. DRONE türü hava taşıtları trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergâhlarında ve yaya geçitlerinde trafik denetimlerinde etkin olarak kullanılmaktadır” denildi.

Trafikte yaşanan rahatlıktan dolayı vatandaşlar ve sürücüler uygulamadan dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve şehir içi trafik ekiplerine teşekkür ettiler.