Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı” düzenlendi

Erzincan’da Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı şubeleri tarafından “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programı gerçekleştirildi.

Erzincan’da Anadolu Gençlik Derneği

Erzincan İl Müftülüğü  çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Erzincan Şube Başkanı Salih Turan, açılışta yaptığı konuşmada, Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz” dedi.

İslam aleminin ve mazlum coğrafyaların her gün ağır bedeller ödemeye ve acılar çekmeye devam ettiğini dile getiren Turan, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa, kutsal toprağımız Kudüs, Filistin, Gazze uluslararası camiada meşrutiyeti bulunan ve devlet olarak tanınan fakat gerçekte bir terör örgütü olan İsrail’in saldırılarıyla işgal ve mezalim altındadır. Filistin’e, İslam coğrafyasının tam kalbine bir hançer gibi saplanan İsrail, bölgede yaşanan kaosun, terör olaylarının, iç savaşların ve işgallerin yegane sebebidir. Tüm kalbimizle inanıyoruz ki  Kudüs Müslümanların en çetin imtihanıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altında olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altında olması Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Meascid-i Aksa’ da Kudüs de Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir.” diye konuştu.

Turan konuşmasının devamında; Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyor, insanlarımızın ve gençlerimizin Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanımaları ve hayatlarına tatbik etmeleri için vesile olmaya çalışıyoruz. Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz. Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağlamaya devam etmektedir. Ülkemizin bütün üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Anadolu Gençlik derneğinin çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterisi sonrası öğrenciler tarafından okunan Ezgi ve ilahi sonrasında, Programa Konuşmacı olarak katılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ramazan Önal Mekke’nin fethi ve Kudüs Gecesi adlı sunumunu yaptı.

Program Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Lise öğrencileri arası siyer-i Nebi yarışmasında derece alanlara ödül takdimi ile sona erdi.