Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 60’ncı “Kütüphane Haftası” farklı etkinliklerle kutlanıyor

1964 yılından itibaren her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta da kutlanan ve bu yıl 60’ncı Kütüphane Haftası Erzincan İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törenle kutlanmaya başladı.

1964 yılından itibaren her

Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca değişik etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla Erzincan İl Halk Kütüphanesi toplantı Salonu’nda etkinlik gerçekleştirildi.

Erzincan Valiliği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü himayesinde düzenlenen ve bu seneki ana teması “Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler” olarak belirlenen haftanın açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Halk Kütüphanesi müdür vekili Özgür Doğan; “Halk kütüphanelerinin amacı tüm vatandaşların bilgi edinmelerini, kendilerini eğitmelerini ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için kitaplardan ve diğer bilgi içerikli materyallerden serbestçe hiçbir zorluğa uğramadan yararlanmalarını sağlamaktır. Bilindiği üzere kamuoyunda kitap okuma, kütüphaneyi kullanma konularındaki bilinci güçlendirmek ve dünyada iyi uygulama örneklerine ilişkin önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan hafta yurt çapında Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 60.Kütüphane Haftası ‘’ Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Kütüphaneler’’ ana temasıyla 25-31 Mart 2024 tarihleri arasında kutlanmaktadır” dedi.

Erzincan İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Özgür Doğan’ın konuşmasının ardından Hayrettin Paşa İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Kütüphane ve Kitap Sevgisi” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyununu izleyen konuklar öğrencileri performansları dolayısıyla uzun süre ayakta alkışladılar.

Tiyatro gösterisinin ardından 2023 yılı içerisinde İl Halk Kütüphanesine üye vatandaşlar arasında en fazla kitap okuyanlara Kültür ve Turizm İl Müdürü Oğuzhan Kılıç tarafından ödülleri verildi. Program kitap sergisinin açılmasının ardından sone erdi 60. Kütüphane Haftası hafta boyunca farklı etkinliklerle kutlanacak.