Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 2024 sabahı aileler camide buluştu

Erzincan’da 2024 yılının ilk sabah namazında Erzincan merkezinde “Şehitlerimize rahmet, Kudüs’e dua” temalı sabah namazı buluşmasına çocuk genç yaşlısı ile büyük ilgi gösteren vatandaşlar Camii Kebir’e akın ettiler.

Erzincan’da 2024 yılının ilk

Erzincan ile birlikte ülkemizin 81 ilinde “şehitlere rahmet, Kudüs’e dua için” sabah namazı buluşmaları gerçekleştirildi.

 ERZİNCAN’DA 2024 YILININ İLK GÜNÜ AİLELER SABAH NAMAZINDA BULUŞTU

Erzincan ‘da yılın ilk sabah namazı buluşmasına akın eden vatandaşlar ellerini sınır ötesindeki operasyonda şehit olan 12 kahraman ve tüm şehitler için açtı. Ayrıca İsrail zulmü altındaki Filistin’deki Müslümanlar ve oradaki vahşetin son bulması için de dualar edildi.

Sabah namazı öncesi okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, sabah namazının kılınması ile devam etti. Salâvat ve tesbihatın ardından Erzincan İl Müftü vekili Gökhan Badem cemaate hitap etti.

Ümmet-i Muhammed olarak fert, toplum ve insanlık olarak ağır bir imtihandan geçtiğimizi vurgulayan Badem; “Geçtiğimiz günlerde menfur bir terör saldırısı sonucu kahraman evlatlarımız şahadet şerbeti içtiler. 7 Ekim’den beri işgalci zalimler ve destekçileri tarafından binlerce masum din kardeşimiz Filistin’de şehit edildi.

Yüce Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: “İçinizden sadece zulmedenlere dokunmakla kalmayacak olan bir musibetten sakının ve bilin ki Allah’ın cezası çok şiddetlidir.” Hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: “İnsanlar zalimin zulmünü görür de ona engel olmazsa, Allah’ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır.”

Hepimizin mesuliyetimizin farkındayız ve bizler millet olarak her daim zulme engel, mazluma umut olanlar tarafındayız. Elimizle, dilimizle ve kalbimizle her türlü zulmün karşısındayız. Kadın erkek, genç yaşlı her birimiz ülkemiz başta olmak üzere dünyadaki tüm zulümlerin son bulması için yılın ilk gününde sabah namazında bir araya geldik. Hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Yüce Rabbimden kahraman şehitlerimize rahmet; ailelerine, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslümanlar var. Filistin ve Gazze başta olma üzere nerede mazlum varsa hepsine sabahın seherinde dua ediyoruz,

Namaz sonrası şehitler ve İsrail’in zulmü altında inleyen Gazze için dua edildi. Namaz çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildi.