Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İl Jandarma; Ekim ayında olayların yüzde 93’ünü aydınlattı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca, Ekim 2023 ayında icra edilen asayiş, trafik, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, siber, kaçakçılık ve terör faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar paylaşıldı.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığınca,

Erzincan Valiliği İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; 103 asayiş, 3 kabahat, 91 takibi gereken, 14 kaçakçılık, 10 göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti, 7 siber ve 1 terör olayı olmak üzere toplam 229 olay meydana gelmiş ve meydana gelen olayların 214 yüzde 93’ü aydınlatılmıştır.

İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 148 bin 9 şahıs ile 13 bin 280 aracın sorgulaması yapılarak, 157 aranan şahıs yakalanmış ve kayıp olarak aranan 8 şahıs bulunmuştur. Ay içerisinde 1 terör örgütüne yönelik operasyonel faaliyet icra edilmiş olup, icra edilen faaliyette 9 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır.

Ay içerisinde icra edilen trafik uygulamalarında; 14 bin 709 araç kontrol, edilmiş, 74 bin 135 şahıs sorgulaması yapılmış, 213 araç ve şahıs hakkında toplam 376 bin 993 TL cezai işlem uygulanmış, 3 aranan araç, 1 aranan şahıs yakalanmış, 8 alkollü araç kullanan sürücünün, sürücü belgesi geri alınmış ve 49 araç trafikten men edilmiştir.

İcra edilen göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti faaliyet ve uygulamalarında; 1 göçmen kaçakçılığı, 6 yasadışı bulunma, 2 adresinde ikamet yükümlülüğüne uymamak ve 1 yol izin belgesi olmadan seyahat etmek olayına müdahale edilmiş olup, bu olaylarda toplam 33 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenlerden 3’ü serbest bırakılırken 30’u sınır dışı edilmiştir.

İcra edilen siber faaliyetleri neticesinde; Bin 301 adet sosyal medya hesabı üzerinde yapılan çalışmalarda 18 adet suç tespit edilen hesap/şahıs hakkında işlem yapılmış, 7 adet müstehcen içerikli ve 284 adet yasadışı bahis içerikli paylaşımların olduğu toplam 291 internet sitesi bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu aracılığı ile erişime engellenmesi sağlanmıştır.

İcra edilen 14 uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 18 şahıs gözaltına alınmış ve 18 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. 903 bin 74 gram kubar esrar, 1 gram metamfetamin, 4 kök kenevir, 15 bin 95 gram kenevir tohumu ele geçirilmiştir.

Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 8 adet gümüş Venedik, 6 adet gümüş Gıyaseddin sikkesi, 4 adet bronz İslami dönem bileklik, 7 adet tarihi obje ve bin 703 paket bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir” denildi.