Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan bölgenin Sera Merkezi olacak

Cumhuriyetin 100. Yılında Yerel Dinamikleri Harekete Geçirme Çalıştayı’’ kapsamında Tarım ve Hayvancılık temasında; Bitkisel Üretim, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvancılık, Kanatlı Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Su Ürünleri ve Yöresel Ürün Üreticileri olmak üzere 4 ana başlıkta görüşmeler gerçekleştirildi;

Cumhuriyetin 100. Yılında Yerel

Erzincan Valiliği himayelerinde yapılan çalışmalar kapsamında, kamu, özel ve tarım-hayvancılık sektörü ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yapılan istişareler sonucu Erzincan’ın tarımsal dinamiklerini harekete geçirecek bir rehber oluşturma yolunda önemli bir aşamaya gelindi.

Çalıştay da alınan kararlar gereği mevcut durumda 600 dekar olan sera varlığının şu anda da yürütülen çalışmalar sonrasında ve en geç 2 yıl içinde 1500 dekar olması hedefleniyor. Bu kapsamda devlet destekli hibeler yoluyla örtü altı seracılık teşvik edilecek ayrıca Erzincan ‘’Ekşisu Bölgesinde’’ planlanan jeotermal sera için jeofizik araştırmalar konusunda adım atılacak. Hedef Erzincan’ı bulunduğu bölgenin sera merkezi yapmak olduğu ifade edildi.