Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ergan Dağı Kayak Merkezinde kayak keyfi bir başka güzel

Dünyanın en uzun mesafeli kayak merkezlerinden Ergan Dağı kayak merkezi hafta sonunda misafirlerini ağırladı. Kayak yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu kayak severleri Ergan’a davet etti.

Dünyanın en uzun mesafeli

Kayak severlerle bir süre sohbet eden ve ardından kayak yapan Vali Aydoğdu burada önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’MİZİN VE DÜNYANIN SAYILI EN UZUN PİSTLERİNDEN BİRİNE SAHİBİZ

Vali Aydoğdu; “Şu anda Ergan Dağı’nın 2 bin 400 rakımlık zirvesindeyiz. 2023- 2024 kış sezonunu ikinci etabını malumunuz yakın zamanda açmıştık. Biliyorsunuz tam zirvemiz 3 bin 200 metre, biz şuanda 2 bin 970 metrelik ikinci etaptan kayaklarımızı yapıyoruz. Ergan Dağı’nın özelliği şu Türkiye’mizin ve dünyanın sayılı en uzun pistlerinden birine sahibiz. Aynı zamanda gece de burada kayak yapabiliyorsunuz. Dağ tırmanışları, kış aktiviteleri var. 2 bin 400 metrede çok güzel bir kafemiz var. Aynı zamanda burada kışı yaşarken bu manzaradan aşağı doğru baktığımızda aynı zamanda Erzincan’da ayaklarınız altında. Bu dağı Türkiye’de ki diğer dağlardan ayıran en büyük özellik havaalanına çok yakın olması. Yaklaşık olarak uçakla gelen misafirlerimiz 10-12 dakika içerisinde Ergan Dağı’na varmış oluyorlar. Burada hem kışın güzelliklerini hem de Erzincan’ın bütün güzelliklerini beraber yaşayabileceğiniz çok güzel bir konsept var.

BU KIŞ AYI ERZİNCAN’IMIZ VE BURAYA GELECEK MİSAFİRLERİMİZ İÇİN ÇOK KEYİFLİ OLACAKTIR

Bu yoğunluk arasında insanlarımız dinlenmek isterse cumartesi ve pazarımızda bir terapi olsun bize, gitmemiz gereken nere var derlerse bu anlamda da Ergan Dağı’nı görmelerini tavsiye ederim. Biz aynı zamanda appstoreden rota Erzincan diye bir bölüm yaptık. Buraya gelmek isteyenler telefonlarından bizim kamera sistemlerimize girerek buradaki kar kalınlığını dağın bütün özelliklerini de görebilirler. Biz bütün Erzincan halkı olarak yöneticileri olarak Türkiye’nin neresinde olursa olsun gelen bütün misafirlerimizi burada ağırlamak için imkânlarımızla onların hizmetindeyiz. Umarım bu kış ayıda hem Erzincan’ımız için hem de bütün buraya gelecek misafirlerimiz için çok keyifli olacaktır. Buradan tüm kayak sever, doğasever vatandaşlarımızı davet ediyorum. Gelsinler, görsünler inanın sonrasında ayrılmak dahi istemeyeceklerdir” dedi.