Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİSLEKSİ Bir Hastalık Değildir

1-7 Kasım DİSLEKSİ Farkındalık Haftası etkinlikler kapsamında Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri bölümü tarafından farkındalık yaratmak adına Erzincan Merkez stadyumunda oynanan 3. Lig 1. Gurup mücadelesi olan ANAGOLD 24 Erzincan spor ve Çatalca sporlu oyuncular dikkat çekmek için pankart ile sahaya çıktılar.

1-7 Kasım DİSLEKSİ Farkındalık

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri bölümü başkan yardımcısı Dr. Özlem Göktekin Uzun DİSLEKSİ ’ye dikkat çekmek için farkındalık oluşturmak adına bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

DİSLEKSİ: Kişinin normal veya üstün zekâ düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşamasına sebep olan özel öğrenme bozukluğudur. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen DİSLEKSİ, dikkat ve hafızayı da etkilemektedir.

DİSLEKSİ, zekâ düzeyi “normal veya normalüstü” olan, ”okuma hızı, okuma kalitesi, okumayı öğrenme hızı, okuduğunu anlama- anlatma becerisi” yaşıtlarına ve zekâsına kıyasla; beklenenin altında olan okuma bozukluğunun genel adıdır.