Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buyruk; Okul öncesi göz ve kulak muayenesi önemli

Okulların açılması ile ilgili bir mesaj yayınlayan Müsiad Erzincan Şube Başkanı Ertan Buyruk, okula başlamadan önce veya başladı ise en kısa zamanda çocuğunuzu detaylı bir şekilde göz ve kulak kontrolünden geçirmeniz gerekiyor” dedi.

Okulların açılması ile ilgili

Öğrenci ve velilere seslenen Buyruk, “2023 /2024 Eğitim öğretim yılımız şimdiden öğrencilerimize hayırlı olsun. Öncelikle bu sene ilk defa tahta ile sıra ile defter kitap ile ve ülkesine milletine devletine ailesine başarılı olacak sizleri yetiştirecek öğretmenleriniz ile tanışacaksınız

GÖZ VE KULAK MUAYENESİNİ GENELDE İHMAL EDİYORUZ VE UNUTUYORUZ

Şimdiden her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyoruz. Burada özellikle velilerimize çok önemli görevler düşüyor. Bunlardan birincisi, okula başlamadan önce veya başladı ise en kısa zamanda çocuğunuzu detaylı bir şekilde göz ve kulak kontrolünden geçirmeniz. Malumunuz biz çocuklarımızı çok sevdiğimiz için bazı yapmamız gereken göz ve kulak muayenesini genelde ihmal ediyoruz ve unutuyoruz.

GÖZ İÇİN DOKUZ YAŞ ÖNCESİ TESPİT ÇOK ÖNEMLİDİR

Okula başladığı zaman çocuklarımızın görme noksanlığını dikkatli öğretmenler sayesinde keşfediliyor. Birinci sınıfta veya ikinci sınıfta öğretmeni tarafından çocuğumuzun göz kaybının olduğunu söyleyerek o zaman göz doktoruna götürmek icap ediyor. Buda gecikmeye sebebiyet verebilir göz için dokuz yaş öncesi tespit çok önemlidir. Geç kalmamak için çocuklarımıza mutlaka göz ve kulak için işin uzmanı hekimlerimize muayene ettirmeniz gerekiyor. Erzincan Musiad olarak okul hocası göz ve kulak hatta diş kontrollerini detaylı bir şekilde muayeneden geçilen sağlık raporuyla okul kaydı yapılmasını önemsiyoruz ve öneriyoruz. Bu bizler için sosyal sorumluluk kapsamındadır.

Başarısız çocuk yok, maalesef ki dikkatsiz ailemiz çok. Bizlerde bu konuda çocuklarımızın daha başarılı olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Daha iyi bir gelecek için yarının büyükleri için çocuklarımızın başarılı olması gerekiyor başarının sırrı eğitimden geçiyor” diye açıklamada bulundu