Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aksun; “Cumhur İttifakı olarak seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız!”

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala bir yandan seçim kampanyası çalışmalarına devam eden bir yandan da Erzincan’ın tüm meselelerine büyük bir titizlikle eğildiklerini söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, “Yeniden göreve geldiğimizde mevcut projelerimizi tamamlayıp yeni projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için canla başla çalışacağız. Tüm hesabımız Erzincan’a hizmet etmektir” dedi.

31 Mart seçimlerine sayılı

Erzincan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Erzincan’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, yapmış oldukları ve yapmayı düşündükleri çalışmaları değerlendirdi.

HALKIMIZIN BÜYÜK TEVECCÜHÜYLE SEÇİMLERDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIMIZDAN EMİNİZ

Başkan Aksun açıklamasında; “Bildiğiniz gibi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlere Cumhur İttifakı olarak yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Bugün de siz basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim çalışmalarımız hakkında bilgi vermek ve durum değerlendirmesi yapmak istedik. İnşallah bu seçimde de halkımızın büyük teveccühüyle seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağımızdan eminiz. Tüm çalışmalarımız daha yaşanabilir ve daha güzel bir Erzincan oluşturmak üzerinedir.” Şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erzincan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, gelen bir soru üzerine, “Henüz hiçbir başkan adayıyla her hangi bir görüşmemiz olmadı. Tahmin ediyorum ki seçimlerden önce sayın valimizin himayelerinde bir görüşme olacaktır.” Dedi.

Askerlik şubesi ve askeri lojmanların satın alınan arazilerinin akıbeti ve oraya nasıl bir proje yapılacağı konusunda gelen bir soru üzerine açıklamalarını sürdüren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, “Burayı satmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Biz burayı ikinci bir dört yol olarak şehre alternatif bir yer oluşturmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

MERKEZ ÇARŞISI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 3 AŞAMADA OLACAK

Erzincan’ın yıllardır önemli sorunlarından biri olan Merkez Çarşısının ne zaman ve nasıl yapılacağı sorusu üzerine Başkan Aksun: “Tabi biz burayı yapmak için kolları sıvadık ve kamulaştırmaları bir yandan yapıyoruz. Bu alanı 3 etap şeklinde yapmak istiyoruz. İlk etap olarak Camii Kebir’in olduğu sokak birinci etap, orta kısım ikinci etap ve alt kısım da üçüncü etap olarak yapıp tamamlamayı düşünüyoruz. Burada şuan ticari faaliyet yapan işletmelere belirli bir süre verip onların başka yerlere taşınması bekledikten sonra ilk kazmayı en kısa sürede vurmayı düşünüyoruz. Burayı TOKİ eliyle değil de Erzincan Belediyesi olarak biz yapmayı düşünüyoruz. Bizim en önemli kriterlerimizden biri de budur. Ayrıca planlamasını mutlaka alt kısımlarının otopark olması şeklinde düşünüyoruz. Çünkü şehirde yapılaşma hemen hemen tamamlandı. Otopark sorununa bir çözüm bulmak adına böyle bir planlama yapmak istiyoruz.” dedi.

İLK 35 DAKİKADA AKTARMA ÜCRETİ ALINMAYACAK

Bir gazetecinin şehir içi otobüslerde aktarmalı seyahatlerde ilk 35 dakikada aktarma ücreti alınmama kararı sonrası bayramlarda ve özel günlerde de ücretsiz seyahat yapmayı düşünür müsünüz sorusuna ise Aksun: “Örneğin hastaneye giden ve 2 vesait kullanmak zorunda olan bir vatandaşımız ek bir ücret ödemesin diye böyle bir karar aldık ve uygulamaya koyduk. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermektir.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI OLAN HERKES ADAYLIĞINI AÇIKLAYABİLİR

İttifak yaptığınız partiden bir kişinin bağımsız olarak başkan adaylığını açıklaması sizi nasıl etkiledi şeklinde gelen bir soruya ise Başkan Aksun: “Herkesin açıkladığı gibi fark etmiyor. Diğer siyasi partilerin adayları bizim için ne ise bu adaylık da onlarla aynıdır. Herkesin özgür iradesidir. Seçme ve seçilme hakkı olan herkes de adaylığını açıklayabilir.” Şeklinde konuştu.

Şehir içi ulaşımının ücretlerinden vatandaşın şikayetleri olduğu noktasında gelen bir soruya ise Aksun, bu alım gücü düşen vatandaşların bir şikayetidir. Malumunuz bu her konuda bir sıkıntı ancak ben inanıyorum ki devletimiz yeniden ekonomik anlamda toparlanıp eskiden olduğu gibi fiyatların düşeceğine inanıyorum diyerek ilerisi için çok umutlu olduğunu söyledi.

Erzincan Belediyesinin 600 milyon tutarında borcunun olduğunu ve arsa alış satışlarından ve takaslardan elde edilen gelir miktarının ise 3 milyar TL civarında olduğunu sözlerine ekledi.