Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bayraktar; “İliç’te Halkı ve çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk yoktur”

13 Şubat 2024Tarihinde meydana gelen maden kazasının ardından Erzincan Valiliğine ziyarette bulunan Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar hedeflerinin bayrama kalmadan 9 ailenin beklentisi çalışma arkadaşlara ulaşmak olduğunu söyledi.

13 Şubat 2024Tarihinde meydana

Erzincan Valiliğinde basın açıklamasında bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar’ a Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Vali Yardımcıları Yusuf izci, Ömer Özbay ve Mehmet Emre Canpolat eşlik etti.

Bakan Bayraktar açıklamasında; “Malumunuz 13 Şubat 2024 tarihinde İliç’te meydana gelen maden kazası nedeniyle o günden günümüze kadar buradaydık. İliç’teydik ve çok yoğun bir çalışma içerisindeydik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünde çalışmaları yerinde takip etmek ve orada ki İliç’te kayıp madenci ailelerimiz ile birlikte olmak, İliç’teki vatandaşlarımız ile birlikte olmak için geldik. Bu vesile ile bugün valiliğimizi aslında 36 gündür Erzincan’dayız ama ilk kez geldim. Genellikle valimiz ile İliç’teydik. Bugün burada valiliğimizi ziyaret ettik.

İLİÇ’TEKİ ÇALIŞMALAR BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

İliç’teki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İnşallah hedefimiz bayrama kalmadan özellikle bu 9 ailemizi bekledikleri çalışma arkadaşlarımızı bulmak. Dolayısıyla bunun için yoğun bir gayret devam ediyor. Malum mevsim artık yağışlı mevsime döndü dolayısıyla yağışa rağmen çalışmalar devam etmekte. İnşallah emniyetten taviz vermeden, çalışan arkadaşlarımızın da sağlıkları önemli, onların iş güvenliği de önemli. Bu çerçevede kararlı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah netice alacağımıza inanıyoruz.

ÇEVRE İLE ALAKALI ÖLÇÜMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bunun yanında tedbirlerimiz, çevre ile alakalı ölçümlerimiz de aralıksız devam ediyor. Bütün düzenli ölçümler yapılıyor. Şuana kadar herhangi bir şekilde halkı ve çevreyi tehdit edecek bir olumsuzluk yoktur. Bunu buradan kamuoyumuza bildirmek istiyorum.

DEVLETİMİZ BÜTÜN İMKÂNLARIYLA OLAY YERİNDEDİR

Devletimiz bütün imkânlarıyla olay yerindedir. Takip ve işlemler devam etmektedir. Bunu ifade etmiş olayım. Sizlerde bu süreci başından beri takip ettiniz. Sizlere de özellikle çok teşekkür ediyorum. Valimiz büyük mesaisini İliç’te harcadı ve harcamaya devam ediyor. Aileler ile irtibatımızı sürdürüyoruz. Sürekli onlarla beraberiz. Son derece açık şeffaf şekilde aileleri e bilgilendirerek sürecin içerisinde dâhil ederek süreci devam ettirdik ve devam ettirmeye de devam ediyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Bakan Alpaslan Bayraktar Erzincan Valiliğimde yapmış olduğu açıklamanın ardından Erzincan Belediyesi ve esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra şehirden ayrıldı.