Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl

Erzincan’da 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası sebebiyle stantlar kurularak sigarayı bırakmaya yönelik farkındalık çalışmaları yapıldı.

Erzincan’da 3-9 Eylül Halk

Ülkemizde 2001 yılından başlayarak, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmasındaki amaç halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine ve bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır.

Erzincan il sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Birimi tarafından 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında “Bağımlılığa Değil, Hayata Sarıl” teması ile tüm katılımcılara Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve Tütün kullanımının zararları hakkında bilgilendirmeler yapılıyor. Katılımcıların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak Sigara Bırakma Polikliniği randevuları oluşturuluyor. Ayrıca etkinlik kapsamında kurulan stantta, vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümleri ücretsiz gerçekleştirilirken; obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme, diş sağlığının önemi, sigaranın zararları hakkında bilgilendirme yapılarak, bilinçlendirici broşürler dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Gülşah Taş ve Başkan Yardımcısı Dr. Aslan İskender açılan standımızı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, standı ziyaret eden vatandaşlarla sohbet ederek, halk sağlığı hakkında bilgiler verdi. Bu tür etkinliklerin halkın sağlık bilincini artırmada büyük bir rol oynadığını ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam temennisinde bulunarak, stantta görevli tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diledi.