Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ANAGOLD Madencilikten Kamuoyu açıklaması

Erzincan’ın İliç İlçesinde faaliyet gösteren ANAGOLD Madencilik tarafından bazı Medya organlarında çıkan asılsız haberler üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Erzincan’ın İliç İlçesinde faaliyet

Açıklamada; Çöpler Maden İşletmemizin kapasite artırımıyla ile ilgili asılsız, gerçeği yansıtmayan iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklama gereği duyduk.

Öncelikle, Anagold olarak Çöpler Madeni İşletmemiz’deki tüm faaliyetlerimizi ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde sürdürdüğümüzü belirtmek isteriz. Çevre, iş sağlığı ve güvenliği açısından ulusal ve uluslararası standartların uygulandığı Çöpler Maden İşletmemiz, kullanılan teknoloji ve teknikler açısından dünyanın ve ülkemizin sayılı madenleri arasında yer almaktadır.

Bazı medya organlarında yer alan asılsız iddiaların aksine kapasite artırımına konu olan projenin işletme ruhsatlı alanlar içerisinde olduğunu belirtiriz. Hâlihazırda üretim faaliyetleri devam eden açık ocak işletmemizin kuzeybatı kısmının jeolojik ve jeoteknik koşullar dikkate alınarak düzenlenmesi ve basamak şevlerinde değişiklik yapılması nedeniyle, ocak alanının kuzeybatı kısmında 5,83 ha genişleme yapılması gerekmiştir.

Mevcut ÇED izinli alanımızda büyütme ya da genişletme söz konusu değildir.  Yapılan işlem, ÇED izin alanında yer alan açık ocak koordinatlarında değişikliğe gidilmesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.