Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turizm haftasında Erzincan’ın doğa güzellikleri ve yöresel yemekleri tanıtıldı

14-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Girlevik Şelalesinde Erzincan’ın doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisiyle birlikte yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı.

14-22 Nisan tarihleri arasında

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Kurum amirleri ile vatandaşlarında katılım sağladığı etkinlikte yöresel lezzetlerin tadına bakılmasının yanında tüm ziyaretçiler Erzincan’ın tarihini ve kültürünü de yansıtan fotoğrafları inceleme fırsatı da yakaladılar.

BİZ DEĞİŞEREK DEVAM EDECEĞİZ, DEVAM EDERKEN DEĞİŞECEĞİZ

Vali Aydoğdu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Erzincan’ımızın yöresel yemekleri burada sergilendi. Bu tatları şehir dışındaki herkesin tatması gerekiyor. Eğer bir şey geleceğe taşınıyorsa ve yeni nesiller tarafından benimseniyorsa, o zaman kültür aktarımı gerçekleşiyor. Biz de değişerek devam edeceğiz, devam ederken değişeceğiz.

Bir şehir kendi geleneklerine, kendi kültürüne, kendi özüne ne kadar sahip çıkarsa o şehir o kadar evrensel olur. Bunun için öncelikle geçmişten bu günümüze Erzincan’ımızın yerel yemeklerini bu güne taşıyan emeği olan herkese teşekkür ederi” dedi.

Kültür Haftası etkinliklerimizde tiyatrolarımız, çocuk koromuz ve konserlerimizle devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.