Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

39 bin öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren başlatılan ücretsiz ders kitapları bu seneki Eğitim öğretim öncesinde Erzincan’daki okullarda dağıtılmak üzere il müdürlüğüne gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere verilecek ücretsiz kitapların okullara dağıtımına başlandı. Erzincan genelinde, yaklaşık 39 bin öğrenciye ücretsiz ders kitabı dağıtılacak.

Kitap dağıtımına ilişkin olarak bilgi veren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “2003 yılından beri okulların açıldığı günden itibaren çocuklarımızın kitapları masalarının üzerinde oldu. Bu yılda aynı şekilde tüm Türkiye’de olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığımız Erzincan ilimize ücretsiz ders kitabı gönderiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kitap deposuna gelen ders kitaplarını inceleyen ve 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında ders kitaplarının okullara intikali için yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Demir, “bugüne kadar 264 bin 882 adet ücretsiz ders kitabı ilimize ulaştı. 29 bin 133 adet kitabın sevkiyatı ise devam ediyor. Kitapların tertipli ve düzenli bir şekilde tasniflenmesi ve gelen kitapların yeni eğitim öğretim yılı başlamadan öğrencilerimizin kitaplarının sıralarının üzerine bırakılması yönünde talimat verdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde dağıtılacak olan kitaplar eğitim öğretim başlamadan önce okullarımıza ulaştırılarak okullar açıldığında öğrencimize dağıtılacak şekilde planlamanın yapıldı” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; okulların açıldığı günden itibaren, çocukların kitaplarının masalarının üzerinde olması için mesai mefhumu gözetmeksizin dağıtım yapacak olan tüm çalışanlara teşekkür etti.