Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023 Dünya Yokuş Aşağı Kaykay Şampiyonası Erzincan’da başladı

Erzincan’da dev organizasyon.3 gün sürecek 2023 Dünya Yokuş Aşağı Kaykay Şampiyonası Ergan Dağında ilk gün sıralama yarışmaları ile başladı. Yarışmalar ertesi gün yapılacak final yarışmaları ile sona erecek.

Erzincan’da dev organizasyon.3 gün

Erzincan,13-15 Ekim tarihlerinde, 2023 Dünya Yokuş Aşağı Kaykay Şampiyonası’nın sonucunun belirleneceği iki yarışla 22 ülkeden, 5’i kadın toplamda 50 sporcunun katılımı ile start aldı.

Erzincan Ergan Dağında gerçekleştirilen şampiyona, iki farklı yarış formatı ve heyecan dolu yeni bir eleme sistemi ile dikkat çekti. 

Yarışın en büyük yeniliklerinden biri olan eleme formatı, kaykaycıların yeteneklerini en iyi şekilde sergilemeleri fırsatını sundu. İlk çeyrekte yarışa başlayan tüm kaykaycılar, yeteneklerini göstererek ikinci çeyreğe yükselme hakkı kazandı. İkinci çeyrekte ise en iyi 10 kaykaycı, üçüncü çeyrekte tek turlu bir çatışma için yarıştılar. 

İlk gün yarışçı kayıtları ve teknik inceleme ile başlayan yarışmalarda yarışmacılar, Ergan Dağı’ndaki 10 dönüşlü 3,2 km’lik parkurda kayma fırsatını buldular. Pazar günü gerçekleştirilecek olan finallerde derece yapan sporculara ödülleri verilecek.

ERZİNCAN TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK BİR ŞEHİR

İlk gün yarışmalarının startını veren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu yarışmalar ile ilgili yaptığı açıklamasında; Bugün Ergan dağındayız. Dünya kaykay şampiyonasının startını verdik. Gördüğünüz üzere Erzincan’ımız her hafta veya 15 günde bir ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Erzincan bu yönüyle Türkiye’ye model olacak bir şehir. Bugün burada Cumartesi ve Pazar uluslar arası kaykay şampiyonası var. İnşallah eksikliklerimizi görerek 2024 yılında Uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Kışın Ergan Dağımız ile bütün eksikliklerimizi gidereceğiz. Daha modern, daha nitelikli tesisler yapmak için çaba sarf edeceğiz: Bugün burada 22 ülkeden sporcular katıldı. Kaykay dünya şampiyonası bugün ve yarın devam edecek. İnşallah bu yarışmaları kazasız, belasız atlatacağız. 

MUTLULUĞU BESLEYEN EN ÖNEMLİ KAYNAK UMUTTUR

Erzincan hem doğa sporlarının, hem su sporlarının, hem de dağcılık anlamında Türkiye’nin spor anlamında şehir olabilecek potansiyele sahip bir şehir. Erzincan’ımızın değerlerini yükseltmek için Valiliğimiz, Belediyemiz Üniversitemiz ve tüm kurum ve kuruluşlarımız ile elimizden gelen bütün çaba ve gayretlerimizi göstereceğiz, Anadolu’nun küçük şehirlerinde insanlarımızın bir aidiyet duygusu olması lazım. Bunun için bir taraftan Rafting, motor sporları, doğa sporları, su sporları kayak. Bu anlamda gençlerimiz kendiişlerinin dışında sosyal aktivitelere ne kadar katılırsa, dışarıdan insanlarımızı Erzincan’a getirerek Erzincan’ın tanıtımını yaparsak hem insanlarımızın buraya olan aidiyetleri artıyor, hem de yaşama bağlanıyorlar ve şehirleri ile ilgili umutları yeşeriyor. Şunu unutmamamız gerekiyor, Mutluluğu besleyen en önemli kaynak umuttur, bizlerin bütün gayret ve çabası Şehrimizde ki umutları yeniden yeşerterek insanlarımızın mutlu olmasını sağlamak. Şunu görmemiz gerekiyor, Erzincan’a ne kadar insan gelirse Erzincan’ın katma değeri de bir o kadar artar. Burada sporcularımızı misafirlerimizi, organizatörleri ne kadar rahat ettirebilirsek ilimizin katma değerini de o kadar yükseltmiş oluruz. Burada yarışan tüm sporcu arkadaşlara başarılar diliyorum. İnşallah çok güzel intibalar ile ilimizden ayrılırlar. Bu uluslar arası organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.   

Erzincan Ergan Dağın’da gerçekleştirilen 2023 Dünya Yokuş Aşağı Kaykay Şampiyonasına Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Gençlik Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, kurum müdürleri, sporseverler ve sporcular katıldı.