Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23. Uluslararası ESENCE Yedi Göller Dağcılık Şenliği 2900 Metrede Yapıldı

Yerel ilçe yöneticilerinin ilgisiz ve soğuk kalmaları güvenliği bahane etmeleri ve iki sezondur PANDEMİ nedeniyle yapılamayan 23. Uluslararası ESENCE Yedi Göller Dağcılık Şenliği 2900 metrede yapıldı.

Yerel ilçe yöneticilerinin ilgisiz

Türkiye’nin en yüksek Rakımlı Şenliği, Erzincan Belediye sarayı önünde toplanan katılımcılar ile program uyarınca Girlevik şelalesinde Tunay Gıdanın Verdiği yemekten sonra yapılan gezinin ardından araçlarla kamp yerine varıldı. Yerleşmenin ardından sabah kahvaltısı yapılıp katılımcılardan zirve yapmak isteyenler zirve için yola çıkıp Zirvede Bayrak açıp İstiklal Marşımızı okundu. Dönüşte Yedi gölleri gezerek yağan yağmur ve dolunun ardından Kamp yerine vardı.

Yağmur ve doludan sonra Erzincan Valisi Mehmet Makas, Çayırlı İlçe Kaymakamı, Abdullah Arslantürk, J. Alay Komutanı ve Çayırlı Belediye Başkanı Atınç Bahadır ve beraberindekilerle beraber kamp alanına gelerek kamp kafilesine katıldılar. Vali Mehmet Makas’ın yoğun dolu ve yağmurun ardından kamp alanına gelmesine ve katılımcılarla 7 den 70 e bire bir ilgilenmesine kamp kafilesi teşekkür etti.. Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler Tuncer Kırtıloğlu ve Yılmaz Ünal eşliğinde tüm kamp çadırlarını gezdi. Vali Makas ve beraberindekilere Tunay Gıda tarafından sağlanan Meşhur Erzincan döneri ikram edildi. Kamp çadırında odun ateşinde hazırlanan kara demlik çayı ikram edildi. Vali Makas ve beraberindekilere Edkik Başkanı Yılmaz Ünal ve Edkik sporcuları ve Tuncer Kırtıloğlu refakatinde yedi göller gezi yapıldı. Bayan öğrenciler bayanlara yöre hakkında bilgi sunarken Yılmaz Ünal’da Vali Makas ve beraberindekilere yöre hakkında bilgi sundular.

         

Çadırları dolaşarak kampçılardan talep ve dilekleri alan Vali Mehmet Makas, Önümüzdeki yıl tüm eksikliklerin giderileceğini daha iyi bir şenlik yapılacağını belirtti. İl dışından gelen katılımcılar da Rahmetli vali Yazıcıoğlu’ndan sonra ilk kez şenliği katılım sağlayan vali olarak teşekkür ettiler ve vali Makas’tan gördükleri ilgiyi ilçe yönetiminden göremedik diyerek serzenişte bulundular.

Yoğun yağmur ve doludan sonra ıslanan ve soğuktan etkilenenleri 15 Kişi ile en fazla katılım sağlayan Acepşir Ailesi, LPG sobası olan çadırlarına kabul ettiler. Daha sonra katılımcılara sıcak çorba ikram ettiler.

23. Uluslararası ESENCE Yedi Göller Dağcılık Şenliğine Katılım sağlayan Katılımcılara belgeleri dağıtıldı. Katılımcılar Sponsor Tuncer Kırtıloğlu’na Yılmaz Ünal’a Organizasyon’dan ve katkılarından dolayı teşekkür ettiler.