Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Farklı Kültürleriyle Buluştular

Erzincan'da 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında farklı ülkelerin folkloru yemekleri ve kültürlerinin de tanıtıldığı "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" temalı etkinlik düzenlendi.

Erzincan'da 18 Aralık Uluslararası

Erzincan Valiliği bünyesinde İl Göç İdaresince İl Müftülüğü toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte göçmenlerin oluşturduğu stantlarda yöresel yemekler ile göçmenlerin yaptıkları el sanatları eserler sergilendi. 

Düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın, İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammer Doğan; MHP İl Başkanı Salih Aksu, STK temsilcileri ve Erzincan’da yaşayan göçmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok, Göç insanlık tarihi kadar eski bir olgudur. Siyasi ve ekonomik sıkıntılar, iç savaşlar, etnik çatışmalar, insan hakları ihlali ve can güvenliği korkusu milyonlarca insanın ülkesini terk etmesine göç yoluna düşmesine neden olmuştur. Bugün dünyanın 191 ülkesinden 5 milyona yakın göçmen statüsündeki insanı topraklarında barındıran bir devlet olarak bu konunun bugünün anlam ve önemini en iyi bilenlerdeniz. Çünkü biz topraklarımıza gelen sığınmacılara kökeninden, inancından, renginden, kültüründen önce insan olarak bakıyoruz. Karşınızdakini önce insan olarak gördüğünüzde emin olun tüm zorluklar bir şekilde aşılıyor” ifadelerine yer verdi.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler günü vesilesiyle Erzincan’da yaşayan göçmenlerin gününü tebrik ediyorum. Göçmen dediğimiz yerinden yurdundan göç etmek zorunda kalan insanlardan bahsediyoruz. Göçmenlere baktığımız zaman empati yapmamız gerektiğini düşünüyorum dedi. Bugün gelişmiş olarak bahsedilen Ülkelere göre biz devlet olarak millet olarak,  onlardan daha iyi durumda olduğumuzu ifade etmek istiyorum dedi.

Konuşmaların ardından Yapılan konuşmaların ardından Büyüksün Türkiye filminin gösterimi,  Erzincan’da yaşayan göçmenlere ait başarı hikâyelerinin gösterimi, Ahıska belgeselinin gösterimi, Şiir dinletisi, Ahıska ekibinin Lezginka gösterimi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sabancı çocuk destek merkezi müdürlüğü ekibinin gösterimi ilgiyle izlendi. Program plaket töreni ve yöresel yemek ikramı ile sona erdi.