Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan Rüzgarı Esti

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Kısa adı EMITT olan

Kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslar Arası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Erzincan, bu yıl 23’ncisi düzenlenen EMITT 2019 Fuarında Kemaliye ve Kemah ilçeleri dünyaya tanıtılıyor.

Dünyanın en büyük beş Fuarı arasında gösterilen, EMITT 2019 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Beylik düzü Fuar ve Kongre Merkezinde, 23. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kemaliye ve Kemah rüzgârının estiği fuar, 03 Şubat 2019 tarihine kadar açık kalacak.

Bu yıl, Erzincan Valiliği’nin katılmadığı fuarda, Kemaliye ve Kemah Kaymakamlığı’nın yanı sıra, Kemaliyeli Kadınlar Derneği’nin kurdukları bağımsız stantlar, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda, renkli görüntülere sahne olurken, fuarı gezmeye gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen beldeleri, acenteleri, otelleri, girişimcileri, işletmecileri, turizm profesyonellerini ve turizm meraklılarını buluşturan EMITT 2019, bölgenin en önemli buluşma noktası olarak kabul ediliyor.

Kemaliye ve Kemah Kaymakamlığı tarafından kurulan stantlarda, yörenin tarihi yerleri ile doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflar, yöreye özgü yöresel ürünler, kültürel ve turizm alanları tanıtılıyor.

Kemaliye standında; yöreye has kapı tokmakları, lök, Pestil ve dut kurusu, Kemah standında ise, tulum peyniri, tuz ve pestil gibi yörede üretilen ürünler sergileniyor. Stantları ziyaret eden konuklara, tandır ekmeğinde tulum peynirli dürüm, ceviz, Pestil, lök, leblebi ve dut kurusu ikramında bulunuluyor.

Kemaliye standında, Kaymakamı Mustafa İlhan, KEFTUD Başkanı Murat Akoğlu, ilçede turizm işletmeciliği yapan Latif Yalçıner, Sezai Bozkurt ve Etem Kılıç, Kemah standında ise, Kaymakam Ahmet Karaaslan, Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan ve Kemahlılar Dernek Başkanı Fahrettin Arslan ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, yörenin tarih ve kültürü ile alakalı bilgiler sunuyorlar.

Kemaliyeli Kadınlar Derneği, geçen yıl olduğu gibi bu yılda bağımsız olarak açtıkları stantta, yörenin ürünlerini ve el emeği göz nuru ile yaptıkları el işlerini satışa sundular. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta, ceviz, bal, lök, dut, çeşitli meyvelerin kurusu, marmelat, reçel ve pestil gibi yörede üretilen ürünler sergileniyor ve satışı yapılıyor.

Stantta, Kemaliyeli Kadınlar Derneği Başkanı Nurcan Özçelik, Başkan Yardımcısı Ayşe Birler, Yönetim Kurulu Üyesi Semra Dardağan ve Öğretim Görevlisi Tamer Cömert, ziyaretçilere yörenin ürünleri ve derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veriyorlar.

Fuarın ilk gününde, kentin ulusal ve uluslararası tanıtımının yapıldığı Kemaliye ve Kemah stantlarını, Erzincan eski Valisi Süleyman Kahraman, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, ERGAB Başkanı Sedat Sevim, EKEV Başkan Yardımcısı İhsan Payalan, Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Turan Akkaya, KEMAV Genel Sekreteri Aytül Erdaloğlu, Halk Müziği Sanatçıları Yaşar Sarıkaya ve Fehmi Güneş ile binlerce vatandaş ziyaret etti..