Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siftah Bizden Bereket Allah’tan

14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Ülkü Ocakları başkanı Vasfi Karatepe Siftah bizden Bereket Allah’tan diyerek işletmelere içerisinde siftah parası ve ahilik duası bulunan zarfları dağıttı.

14-20 Eylül tarihleri arasında

Sabah erken saatlerde işletmeleri ziyaret eden Erzincan Ülkü Ocakları Başkanı Vasfi Karatepe, Esnafımıza bol kazanç dilemek ve siftah paraları ve Ahilik duası olan zarflarımızı esnafımıza dağıttık. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bu yıl PANDEMİ münasebetiyle kutlanamayan Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik haftasını da kutladık.

Ahilik Arapça Kardeşim anlamı bulunan Ahi kelimesinden gelmektedir. Cömert, Yiğit kavramlarını da içinde barındırır. Ahilik İsmini teşkilatın kurucusu olan Ahi Evran’dan almıştır. Ahilik Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomik gibi çeşitli meslek dallarında çalışanların yamak, çırak, kalfa ve usta sistemi ile gelişmesini, meslek sahibi olmanın kolaylaşmasını ve önemli olarak iş ahlakının oluşmasını hedefleyerek kurulmuş esnaf ve sanatkârlar teşkilatıdır.

Ahilik meslek alanları dışında sosyal hayatın içinde Türklük gurur ve şuurunun İslam ahlak ve faziletleri ile yaşanılabilmesi açısından önemli bir yere sahiptir.