Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korona Virüs Nedeniyle Bayram Namazı Evde Kılındı

Din İşleri Yüksek Kurulu, bayram namazının bu yıl ilk defa korona virüs tedbirleri nedeniyle kılınmayacağını açıkladı. Açıklamada “Bu yıl da maalesef milletçe büyük mücadele verdiğimiz Covid-19 salgını sebebiyle camilerimizde bayram namazı kılınamayacaktır.” denildi

Din İşleri Yüksek Kurulu,

Bilindiği gibi, Korona Virüsünün yayılmasını önlemek için yaklaşık iki aydır camilerde cemaat ile namaz kılınması yasaklanmıştı. Korona Virüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklama ile bayram namazlarının da camilerde cemaatle birlikte kılınmayacağı duyurulmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklama nedenle Erzincan’da vatandaşlar Bayram Namazlarını evlerinde kıldı.

MİNARELERDEN TEKBİRLER OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde her ilin kendi bayram namazı saatinde minarelerden tekbirler getirmek suretiyle bayram coşkusunun yaşanmasına ve herkesin bulunduğu yerde bu sevince katılmasına yönelik bir uygulama yapılacağını duyuruldu. Bu kapsamda Erzincan’da vatandaşlar Bayram namazı vaktinde minarelerden okunan tekbirlere eşlik etti.

Salgın nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar noktasında cemaatle bayram namazını kılamadıklarını belirten vatandaşlar, “bayram namazını cemaatle kılamamanın hüznünü, bayram namazı vaktine sağ salim ulaşmış olmanın sevinci ve şükrü ile evlerimizde kıldık. İnşallah Allah Kabul buyurur. Bizlerde Minarelerden okunan tekbirlere eşlik ederek Bu günün bayram günü olduğunu tün ailemiz ile birlikte idrak ettik.