Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs Gazilerini Onurlandıran Tören

Erzincan Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal politikalar il Müdürlüğü tarafından 58 Kıbrıs Gazisi için İstiklal Madalyası ve Tevcih Töreni Düzenlendi. Törene katılan 44 Kıbrıs Gazisine İl Protokolü tarafından Madalyaları takdim edildi.

Erzincan Valiliği Aile Çalışma

Haber Hasan Çakmak

Kıbrıs Gazileri için İstiklal Madalyası ve Tevcih Töreni Düzenlendi. Erzincan Valiliği Aile Çalışma ve Sosyal politikalar il Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Kıbrıs Gazileri İstiklal Madalyası ve Tevcih Törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kurum Müdürleri Kıbrıs Gazileri ve aileleri katıldı..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kıbrıs harekâtı çıkarmasının video görüntülerinin izlenmesi sonrası açılış konuşmalarını yapan Erzincan Gazi Muharipleri dernek başkanı Sabri Taş, Kıbrıs Türkünün tüm can güvenliğini sağlayarak yok olmalarını önlemek ve Kıbrıs sahasının Yunanistan’a bağlanmasına mani olmak için, 20 Temmuz 1974’te 37 Bin 500 arkadaşımızla Kıbrıs Barış harekâtına katıldık dedi..

Bu Harekâtta bizlere verilen her türlü görevi yerine getirdiklerini belirten Taş, “ Muzaffer birer gazi olarak Vatanımıza geri döndük. Kıbrıs gazileri üstün cesaret ve kahramanlık örnekleri göstererek emsalsiz bir zafer kazanmışlardır. Paraşütle atlayan, helikopterle inen ve denizden çıkarma yapan bu kahramanlar kısa bir süre içerisinde düşmanı hezimete uğratan ve Kıbrıs türkünü esaretten kurtarmış ve Kıbrıs’a barışı getirmişlerdir.

Kıbrıs Barış Harekâtı Türk savaş tarihinde altın bir sayfadır diyen Taş, biz gözümüzü kırpmadan, katıldığımız bu harekâta atalarımızdan aldığımız feyizle Türk askerini savaşlarda ki emsalsiz kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir” dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapan Erzincan Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar il Müdürü Muhammer doğan; “Kıbrıs Barış haraketli yakın tarihimizde ki unutulmaz olaylardan biridir. Türk milletini o dönemlerde ki siyasi parçalanmaya rağmen eşi benzeri olmayan bir biçimde kenetleyen başarılı bir askeri ve siyasi zaferdir. Bu büyük zafere içimizden 114 kişinin katıldığını ve bugün hala içimizde 73 gazimiz ilimizde ikamet etmektedir. Bu madalyalar her ne kadar sembolikte olsa o destansı kahramanlarını geleceğe taşıyan maddi nişaneleri olacaktır dedi.

Büyük Kıbrıs mücadelesinin değerli gazileri diyerek konuşmalarını yapan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise konuşmalarında; “Bugün dalgalanan bayrağın gölgesinde daha dik ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ki vatandaşlarımızın başları dik bir şekilde yaşamalarına sebep olduğunuz için sizlere minnet ve şükranlarımı sunarken tüm şehitlerimize de rahmet diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum dedi..

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmalarında; “Şanlı tarihimiz büyük zaferlerle dolu. Bunlardan bir tanesi de 1473 yılında Kıbrıs’ın fethi idi. Bu zafer ile Akdeniz’de ki zaferimizi perçinlemiş olduk. Yaklaşık 400 yıl Osmanlı egemenliğinde kaldıktan sonra 1878,  93 harbinden sonra  İngilizlere bırakmak zorunda kaldık. Adadaki soydaşlarımıza uygulanan zulüm ve işkenceye göz yummamak adına 20 Temmuz 1974 de Kıbrıs’a çıktık. Siz değerli gazilerimiz de bu çıkarmanın aralarındaydınız. 45 yıl sonra sizlere bu mücadeledeki kahramanlıklarınızdan ötürü madalya Tevcih töreninde aranızda bulunmaktan büyük keyif alıyorum. Bunu özellikle bayramdan önce olsun ve bayrama madalyalar ile girebilesiniz diye bugünü uygun gördük. Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Konuşmaların ardından programa katılan gazilere madalyaları Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun tarafından takdim edildi.