Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhlal Edenlere Para Cezası

Korona Virüs salgını nedeniyle Türkiye Genelinde 65 yaş üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulanan sokağa çıkma yasağına uymayan veya ihlal eden vatandaşlara para cezası uygulanıyor.

Korona Virüs salgını nedeniyle

Erzincan’da yeni tip Korona Virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 65 yaş üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların evlerinden çıkmalarının kısıtlanması kararına uymayan vatandaşlara kabahatler kanunu kapsamında ceza yazıldı.

Korona virüs (Kovid-19) Salgını İle Mücadele Kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce Alınan Ek Karar doğrultusunda Dörtyol Cumhuriyet Meydanına araç girişinin 12.00-16.00 saatleri arasında polis bariyerlemesi yapılarak kısıtlanmasına, yaya olarak geçişlerde vatandaşların ateşlerinin ölçülerek ve kimlik kontrolleri yapılarak geçişlerine izin verilmesine karar verilmiş ve uygulamaya konulmuştu.

Ceza uygulamalarının yanında sık, sık anonslar yapılarak kısıtlama kapsamındaki vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaran Emniyet görevlileri birçok vatandaşı da araçları ile evlerine gönderiyorlar.

Emniyet görevlileri yaptıkları uyarılar ile 65 yaş üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların 112, 155 ve 156 numaralarını aramaları durumunda oluşturulan Sosyal Vefa Destek gurupları tarafından ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtiyorlar.