Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hüznü ve Mutluluğu Bir Arada Yaşadılar

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Erzincan’da evlerine dönen hacılar uzun süre yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi. Hacıların karşılanması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Kutsal topraklarda hac görevini

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinden Erzurum Havalimanı’na gelen hacı kafilesini yoğun kalabalık karşıladı. Dış hatlar geliş terminalinden çıkış yapan hacılar, yakınları ve aileleriyle kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bazı hacıların ağladığı görüldü.

22.07.2019 tarihinde Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program ile Erzincan havalimanından kutsal topraklara yolcu edilen 156 hacı vazifesini eda ederek Erzincan’a döndüler.

Erzincan havalimanında Erzincan il müftülüğü tarafından yapılan karşılama programına Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in yanı sıra müftülük çalışanları, hacı yakınları katıldı. Karşılamada kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Çetin; “hoş geldiniz, Allah haccınızı mebrûr, amellerinizi makbul eylesin” diyerek kısa bir dua etti.

Kendilerine yapılan karşılama töreninden duydukları memnuniyeti dile getiren hacılar teşekkürlerini ifade etmekle birlikte, imkânı olmayan ve imkânı olup ta gidemeyen herkese bu mukaddes vazifeyi yerine getirebilme ve o kutsal toprakları ziyaret edebilmeyi Allah’ın nasip etmesini dilediler. Hacılar, çok istediği kutsal toprakları görmenin kendisine nasip olduğu için mutlu olduklarını da ifade ederek, O anları anlatamam, ancak yaşamak lazım. Oraya gitsinler, görsünler, yaşasınlar.

Gençken oraya gitmenin daha iyi olduğunu söyleyen hacılar, Peygamber’in gezdiği, yaşadığı o topraklar insanı muhakkak etkiliyor. Allah herkese nasip etsin. İmkânımız olsa yine gideriz dediler.

Memleketlerine dönen hacılar yakınları ile bol, bol hasret gidererek, Hac anılarını yakınları ile paylaşmayı da ihmal etmediler.