Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Pazarcılardan Korona Virüs Önlemi

Erzincan’da Cumartesi günleri kurulan pazarda esnaflara, korona virüse önlem amaçlı maske ve eldiven dağıtıldı. Ayrıca vatandaşların meyve ve sebzelere eldivensiz dokunulmaması konusunda uyarıldı.

Erzincan’da Cumartesi günleri kurulan

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ‘korona virüs tedbirleri’ genelgesinin yanı sıra vatandaşlar da önlemlerini arttırdı. Erzincan Pazarcılar Dernek Başkanı Cüneyt Demir, Cumartesi Pazarında pazarcı esnaflarına maske ve eldiven dağıtıldı. Başkan Demir, esnaflara dağıttıkları maskelerin ve eldivenlerin takılmasının halk sağlığı açısından zorunlu olduğunu belirtti.

Ayrıca pazar yerine alışverişe gelen vatandaşlara da talep doğrultusunda maske ve eldiven veren Demir, pazar yerinde meyve ve sebzelere eldivensiz dokunulmaması uyarısında bulunuldu.

Maske ve Eldivenin tedbir noktasında önemine vurgu yapan Erzincan Pazarcılar Dernek Başkanı Cüneyt Demir, “Maske ve Eldiven bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Maliyet noktasında Erzincan belediyemizden de yardım bekliyoruz” dedi.

HERKES MASKE VE ELDİVEN KULLANMALI

Pazar Esnaflarından Nurullah Ercan, “Biz esnaflar olarak halkla daha çok iç içe olduğumuz için, İçişleri bakanlığı genelgesi uyarınca Dernek Başkanımız bizlere eldiven ve maske dağıttı. Herkes maske ve eldiven kullanmalı bence, Halkımızın bu konuda daha duyarlı davranması ve biraz daha bilinçlenmesi önemli pek bilinçli değiliz. Sonuçta sürekli insanlarla alışveriş halindeyiz bakteri ve virüslerin bize bulaşma ihtimali herkesten daha fazla durumda bu uygulama sayesinde herkes memnuniyet içerisinde oluyor” dedi.

       

Maske ve eldivenlerini takarak müşterilerine hizmet veren pazarcı esnafı, Hijyenik olarak çalışmak için kurallara uyduklarını da ifade ettiler.

Pazar alış verişine çıkan vatandaşlar yapılan uygulamadan memnun kaldıklarını belirttiler. Vatandaşların bir kısmı kendi İmkânları ile maske ve eldiven ile alış veriş yaptıkları görülürken bazı vatandaşlara da dernek tarafından maske ve eldiven dağıtıldı.