Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramda Nöbetçi Fırınlarda Kuyruk Çilesi

Erzincan’da ekmek almaya giden vatandaşlar fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Sıra kendilerine gelen kadar ekmeğin tükendiğini öğrenen vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.

Erzincan’da ekmek almaya giden

Erzincan’da Ramazan Bayramında yeteri kadar fırının açık olmaması ve açık olan fırınlarda yeteri kadar ekmek çıkartmaması vatandaşları çileden çıkardı. Bazı Fırınların ise nöbetçi oldukları halde fırınlarını açmadıkları görüldü.

Fırının önünde ekmek almak için saatlerce kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, Erzincan genelinde farklı mahallelerde nöbetçi fırınlar belirlenmiş. Bazı fırınlar nöbetçi olmasına rağmen açmamış. Burada açık olan nöbetçi fırın olan İkizler ekmek fırınına geldik. Burada da kuyruk var. Hava yağmurlu neden daha önce önlem alınmadı diyerek tepki gösterdiler.

Vatandaşlar,”Bakın saatlerce kuyrukta bekledik. Ekmek kalmadı. Yetkililer neden gelip bu kuyrukları görüp tedbirlerini almıyorlar. Yeter artık biraz insanları düşünün. Burada bekleyen herkesin bakmakla yükümlü olduğu ailesi var aç mı kalalım.

Bayram da sözde nöbetçi olan fırınları denetleyen var mı? Ekmek çıkıyor mu? Diye soran var mı?” diyerek tepki gösterdiler.

Erzincan Demirkent Osmanlı mahallesinde bulunan İkizler Ekmek Fırını yetkilisi Yunus ve Emre kardeşler bayramın ikinci günü nöbetçi oldukların belirterek, “Sabah erken saatlerde ekmek çıkarmaya başladık. Mahallemize yakın başka fırın olmadığı için mahalle sakinlerimizi ve vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına erken saatlerden itibaren çalışıyoruz. Normal günlerdekinden daha fazla ekmek çıkardık. Herhalde akşam saatlerine kadar ekmek çıkarmaya devam ederiz. Yaklaşık 9 Bin ekmek çıkardık” dedi.