Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyan Türk Milleti

Son yıllarda ülkemizin yaşadığı her dramatik-olay için bir şiir bulanan Erzincan’ın sevilen simalarından olan Jeoloji Mühendisi Selahattin Ayan’ın ‘‘Uyan Türk Milleti’’ isimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.

Son yıllarda ülkemizin yaşadığı

Selahattin Ayan’ın 104 şiirden oluşan ilk kitabı ‘‘Uyan Türk Milleti’’ kitapçı raflarındaki yerini alırken şiir severler için düzenlediği imza günün yoğun ilgi gördü. Yazdığı kitap hakkında açıklamada bulunan Selahattin Ayan, ‘‘Kitabi okurken zaman zaman düşünüp zaman zaman hüzünlenip zaman zaman da güleceksiniz dedi

Son yıllarda ülkemizin yaşadığı her dramatik-olay için bir şiir bulacaksınız. Bazen kendinizi çok üzüldüğünüz bir olayın içinde, bazen toplumdaki kaybolan değer yargılarının ortasında bazen de methiyeler içine gizlenmiş tenkitlerin yanında bulacaksınız. Sevgiyi merkeze koyan şiirler okuyacaksınız.

Şiirlerin tamamında yalın bir dil kullanılmış,  hece veznine büyük ölçüde dikkat edilmiş. Şiirlerde aklın ve mantığın hâkimiyetinden ziyade vicdanın ve yüreğin hâkimiyetini göreceksiniz. Düşünürken ağlatan ağlatırken güldüren şiirleri peş peşe okuyacaksınız. Okuduğunuz her eser sizi yaşanan bir olayın içine çekecektir. Bu millet çok badireler atlattı, her badireyi de atlatacak güç ve kabiliyete sahiptir.  Tarih buna şahittir. Tabi ki tarihten ders alarak ve uyanık olmak kaydı ile Bu yüzden kitabımıza ilk şiirin adını uygun gördük. Uyan Türk milleti.  Son bölümde vefasız dünyanın hemen hemen her insana yaşattığı vefasızlığı şiirin diliyle işledim ve bende ilk emri tekrar ediyorum Oku’’  diye açıklamada bulundu.

Ayan, şiir yazarken yer ve mekân seçmediğini ilham nerede gelirse orada hemen yazmaya başladığını ifade ettikten sonra kitabını imzaladığı şiir severleri kırmayarak yazmış olduğu şiirden bir mısra okumayı da ihmal etmedi.