Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğur Anadolu Lisesinden Sınav Kaygısı Semineri

Erzincan Barosu ve Uğur Okulları Erzincan Özel Uğur Anadolu Lisesi ile işbirliği neticesinde “Sınava Girecek Çocuklarımıza Kaygıyı Bulaştırmayalım“ konulu gerçekleştirilen seminere, öğrenciler ve velileri katıldı.

Erzincan Barosu ve Uğur

Erzincan Barosu konferans salonunda gerçekleştirilen seminer Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, Her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, “ sınava girecek çocuklarımıza sınav kaygısını bulaştırmama konulu meslek içi seminerimize hoş geldiniz dedi. Av. Aktürk, Bizler Erzincan Barosu olarak Eğitime destek vermeye ve çocuklarımızın yararına olan her türlü desteği vererek müdahil olduk.

Bizler için çocuklarımızın geleceği bizler için önemli. Göreve geldikten sonra yaklaşık 16 okulumuzda çocuklarımızı ilgilendiren konularda birçok seminerde aktif olarak ta görev aldık. Almaya devam edeceğiz” dedi.

Uğur okulları Özel Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Handan Bozkurt yaptığı konuşmasında; “Burada geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın sınav kaygılarını atmalarına, sınav kaygısına bizler neler ebeveynler olarak neler yapabiliriz, ya da okulda neler yapabiliriz diyerek düzenlediğimiz seminerimize klinik psikolog Vecdi Şiltu eğitim verecek” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak klinik psikolog Vecdi Şiltu, öğrenciler sınav kaygısına bulaştırılmaması konusunda velilere yönelik sunumunu yaptı.

Öğleden sonraki seminerde Uzman Klinik Psikolog Hande Korkmaz tarafından “Sınav kaygısı yaşayan öğrencilerin ailelerine ne yapmaları veya yapmamaları gerektiği ile ilgili kritik öneriler verilerek, sınava hazırlanan çocukların psikolojilerine daha yakından temas edebilecekleri ve böylece çocukların sınav kaygısını azaltmada önemli rol alabilecekleri” hususunda sunum yapıldı.

Olağanüstü iyi davranan aile modelinin etkilerinden bahseden Korkmaz, “Öğrenci bu durumu ailenin bu fedakarlıklarına yanıt vermek zorundayım biçimin de düşünerek daha fazla kaygılanabilir. Bu fedakârlıkların sürekli hatırlatılması öğrenciyi ders çalışamaz duruma getirebilir” dedi. Çocuğun bir başka birisi ile asla kıyaslanmaması gerektiğini ifade eden Uzman Klinik Psikolog Hande Korkmaz, Ailecek televizyon izlerken dizi ya da filimde oğluna bağıran babayı gören çocuğunuzun ilk tepkisi inanın bak baba tıpkı senin bana bağırdığın gibi bağırıyor, böyle davranıyor. İşte o zaman bu cümle kaygı, gülme ve pişmanlığa sebep olur” diyerek sunumunu sürdürdü.

Uzman Klinik Psikolog Hande Korkmaz’ın sunumundan sonra Erzincan Baro Başkanı Av. Adem Aktürk ve Uğur okulları Özel Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Kurucu başkanı Eğitimci ve Av. Şevki Akdağ gerçekleştirdikleri sunumlardan dolayı klinik psikolog Vecdi Şiltu ve Uzman Klinik Psikolog Hande Korkmaz’a Plaket ve çiçek takdiminde bulundular.

Erzincan Barosu konferans salonunda gerçekleştirilen seminer katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.