Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kardeşi Adına Görsel Sanatlar Atölyesi Oluşturdu

1992 Erzincan Depreminde hayatını kaybeden Adnan Akbaba adına kardeşi Görsel sanatlar öğretmeni Birgül Yürek tarafından İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde Görsel Sanatlar atölyesi açılışı yapıldı.

1992 Erzincan Depreminde hayatını

Erzincan İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Birgül Yürek tarafından yapılan Görsel Sanatlar Atölyesinin açılışı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından açılışı yapılan Adnan Akbaba Görsel Sanatlar atölyesinde farklı Branşlarda çalışmalar yapılabilecek.

Açılışı gerçekleştirilen Adnan Akbaba Görsel Sanatlar Atölyesi ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün açıklamasında; “Bugün eski ticaret meslek liseli şimdiki ismi ile İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizdeyiz. Burada görsel sanatlar öğretmenimiz Birgül Yürek hocamızın katkılarıyla bugün hizmete açmış olduğumuz bir tasarım beceri atölyesi var. Bu görsel sanatlar atölyesi hikâyesi çok güzel. Ben Birgül Hocama o güzel yüreğimden dolayı teşekkür ederim. Soy ismi Yürek, gerçekten o yüreğindeki güzelliklere teşekkür ediyorum.

Birgül hocamız 1992 depreminde ilkokul çağlarında Adnan Akbaba isimli kardeşini kaybetmiş. Kendi emek ve gayretleriyle bu atölyeyi kardeşi adına yapmış, kardeşi adına çok yakışmış diyen Gün, zaten burada görselde de kardeşinin hem resmi var hem de okul döneminde ki önlüğü. 2023 eğitim Vizyonu çerçevesinde illerimizde bütün illerde birbirleriyle çok güzel bir tatlı rekabet var. Bu okullarımızda ki rekabetin maksadı, tasarım beceri atölyelerini ortaya çıkarmak. Bu beceri atölyemizde de hayırsever vatandaşlarımızın ve öğretmen arkadaşlarımızın katkıları var.

Özellikle bu farklı atölye ortamları çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarmaları yeni yeni öğrencileri yeni alanlarda keşfetmemize vesile oluyor. Dolayısıyla Sayın bakanımızın da sık sık söylemiş olduğu “açılmamış kanatların genişliği bilinmez” çocuklar hem dersliklerin dışında bir ortamı cezbediyor hem onların daha rahat hareket edebilecek bir imkan sunuyor.

Bu görsel sanatlar atölyelerinde çocuklarımızın sanat olsun, bilim olsun yeni özelliklerini ortaya çıkarması anlamında önemli olduğunu ifade eden Gün, Burada çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Kısa zamanda güzel beceriler elde etmişler. Bunda katkıları olan başta Birgül hocama ve diğer destek olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu fedakârca çalışmasından dolayı yüreğine sağlık diyor. Rahmetli Adnan Kardeşime de Mevla’m rahmet eylesin diyorum” dedi.

İpekyolu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Görsel sanatlar öğretmeni Birgül Yürek ise çalışması ile ilgili olarak verdiği bilgide; “Burada 2. Yılım. Öğrencilerimiz için okulumuzda görsel sanatlar üzerine atölye eksikliğini gördüm. Kardeşim anısına böyle bir şey düşündüm. Öğrencilerime katkı sağlamak amaçlı olarak düşündüğün bu çalışmamı 1992 depreminde kaybettiğim kardeşimin anısına adının verilmesi ile çok mutlu oldum. Çocuklar burada özgür bir şekilde çalışmalarını yapabilecekler. Yaratıcı özelliklerini ortaya çıkaracaklar. Hem vicdani olarak kendimi rahat hissetmem adına bu atölyenin açılması çok iyi oldu. Burada çocuklarımız farklı Branşlarda çalışmalar yapacaklar.

Yürek, “burada atölyemizde Ebru sanatları, FİLOGRAFİ sanatı, Mono baskı, ahşap baskı, ahşap yakma sanatı, ahşap tasarım sanatı gibi tekniklerimiz var. Burada sanatları için her türlü malzemeleri var. Aynı zamanda resimde yapabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.