Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ den Büyük Başarı

Dünyanın en saygın akademik dergilerinin başında gelen Nature(Doğa) dergisinin Nature Endeksi,(Nature.index) üniversitelerin yaptığı bilimsel araştırmaların metriğini tutmakta ve yaptığı ölçümler üzerinden dünya çapında sıralamalar yapmaktadır

Dünyanın en saygın akademik

Bu endekse göre üniversiteler ve bilim kurumları o yıl bünyelerindeki akademisyenlerin yaptıkları bilimsel yayın ve araştırmalarına göre sıralanıyor. En iyi bilimsel çalışma yapan üniversiteler listesi olarak da adlandırılıyor.

Nature.index dergilerindeki toplam makale sayısındaki küçük yıllık değişimleri hesaba katmak için Hisse değerleri 2019 seviyelerine ayarlanmıştır ve bu verilerle kıyaslanmıştır. Nature Index kurumsal araştırma performansının bir göstergesidir.

Dünyanın en Prestijli bilimsel dergilerine sahip olan Nature yayın evi gurubunun hazırladığı sıralamada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında 25. Sırada yerini aldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Nature Index sıralamasına girmemizi sağlayan Söz konusu başarıda makalelerin 5 tanesi Fizik Bölümü, 1 tanesi ise Biyoloji Bölümünde olmak üzere Fen-Edebiyat Fakültesi öğretiyim elemanları tarafından yayınlandığını belirtti.

Prof. Dr. Levent açıklamasında; “Nature Index adlı sıralama; dünya çapında yüksek etki faktörüne sahip, Prestijli 82 bilimsel dergide yayınlanan makaleleri taramaktadır. Her ay güncellenen sıralamada, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından yayınlanan 6 bilimsel makale ile Türkiye genelindeki üniversiteler arasında 25. sırada yer almıştır. Ayrıca, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Batı Asya ülkeleri sıralamasında 53. ve Dünya genelinde ise 419. Sıradadır” dedi.

Sıralamalar ile ilgili detaylar ve diğer istatistiklere aşağıdaki linkler ile ulaşılabilir.

https://www.natureindex.com/institution-outputs/generate/All/countries-Turkey/All/n_article