Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 Bin 442 Öğrenci Katıldı

Erzincan il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün gerçekleştirilecek 2019 Yılı Sınavla öğrenci alacak orta öğretim kurumları merkezi sınavı ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

Erzincan il Milli Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;  “2019 Yılı Sınavla öğrenci alacak orta öğretim kurumları merkezi sınavı 01 Haziran(BUGÜN) Erzincan Merkezde 6 okulda 98 salonda Bin 772 öğrenci, Erzincan ilçelerinden 670 öğrenci olmak üzere toplam 2 Bin 442 öğrenci ilki 9.30 ikinci oturum 11.30’da olmak üzere gerçekleştirildi.

Birinci oturum sözel alanda olmak üzere Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve süre 75 dakika olacak. Sınav da ikinci oturum Sayısal alanda olacak ve Matematik ile Fen bilimleri derslerinden 40 soru sorulacak ve süre 80 dakika olacak. Öğrencilerin sınava gelirken mutlaka fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgesi ile T. C. numarası olan nüfus cüzdanları yanlarında bulunmalı.

Öğrenciler sınav salonların alınırken yanlarında doktor raporlu hasta ve engellilere ait cihazlar hariç, Çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları, kulaklık, kolye, küpe, yüzük, broş ve benzeri eşyalar, her türlü elektronik ve mekanik cihazlar, data bank, sözlük ve kesici aletler alınmayacak.