Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Milyon 444 Bin 444 TL Bütçeli Proje İmzalandı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler arası Eğitime Robotik kullanımı ile ilgili Adaptasyon projesi Uygulamaya konuldu.

Erzincan İl Milli Eğitim

Tarihi Erzincan Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen imza töreni ile 2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler Arası Eğitimine Robotik Kullanımı İle Adaptasyon konulu proje Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen arasında imzalanarak yürürlüğe girdi.

1 Milyon 444 Bin 444 TL bütçeli projenin 1 Milyon 300 Bin TL si Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destek Programı kapsamında temin ediliyor.

Projenin açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Erzincan’da kodlama ve yazılımla ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “KUDAKA ile birlikte 2023 eğitim vizyonu disiplinler arası eğitimler robotik kullanım ile adaptasyon isimli proje KUDAKA Genel Sekreteri Osman Demirdöğen’in Erzincan ilinde gerçek manada yapacağımız çalışmaların atacağımız bir imza töreninde bir aradayız. Son iki yıldır Erzincan’da da kodlama ve yazılımla ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Özellikle bilgisayarsız kodlama anaokullarından itibaren sistem çalışması ortaokullarda bilgisayar ve kodlama ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Geçen yıl 300’ün üzerinde öğrenci bu eğitimleri aldı. Bu yıl ortaokullarda dört tane olmak üzere iki tanede mesleki eğitim merkezinde açacağımız bu atölyeler sayesinde gelişmiş ülkelere baktığımız zaman okul öncesinden yükseköğretime kadar her safhada kodlama ve yazılım var. Bizlerde çocuklarımızın bundan haberdar olması adına yapılacak olan bu çalışma ilimizdeki bu yöndeki eğitime ciddi katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

İmza töreninde kısa bir konuşma yapan Erzincan vali Yardımcısı İhsan Ayrancı projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “ Eğitim alanında başarının artırılmasında bu tür projelerin önemli olduğunu belirtti. Projede desteklerinden dolayı KUDAKA genel sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e teşekkür etti.

İmza töreninde konuşan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) Genel Sekreteri Osman Demirdöğen projenin hayırlı olmasını temenni etti. 2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler arası Eğitime Robotik kullanımı ile ilgili Adaptasyon projesi Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) Genel Sekreteri Osman Demirdöğen tarafından imza alına alındı.

PROJENİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ

Projenin uygulanacağı bölgedeki lise ve ortaokullarda 296 öğrenci göç ile gelmiş aile çocuğu, 195 öğrenci anne, baba boşanmış ya da ikisinden birini kaybetmiş aile çocuğu, 11 öğrenci mahkemece eğitim tedbir kararı verilmiş öğrenci, 117 öğrenci ise yabancı uyruklu göç yada mülteci konumundaki aile çocuğudur, projenin uygulanacağı bölgedeki yaklaşık 5 Bin öğrencinin ailelerinin yüzde 80’ninin aylık geliri 2 Bin 200 TL nin altındadır. 150 öğrenci maddi imkânsızlıklar nedeniyle çalışma hayatına başlayarak Mesleki eğitim merkezine kaydolmuştur. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Vizyon belgesinde robotik ve kodlama, endüstriyel tasarım, tasarım ve beceri atölyeleri ve Faydalı model ve patent alımı için eğitimde analitik düşünceyi öne çıkaran eğitim stratejisi ön plana çıkmıştır. Proje eğitim de disiplinler arası adaptasyonu sağlayarak bölgemizde sosyal gelişim ve eğitim önceliğine Motivasyon sağlayacaktır.

PROJENİN GENEL HEDEFİ

Geleceğimiz olarak bakıp yetiştirdiğimiz öğrencilerin ülkelerin kalkınması ve ilerlemesinde oldukça önemli bir role sahip oldukları varsayıldığında; bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında kaliteli bir öğretim alması gerektiği aşikârdır. Bu proje ile okullarımızın alt yapılarını ve eğitim yöntemlerimizi günün şartlarına göre yenileyerek 2023 eğitim Vizyonu çerçevesinde öğretimde yenilikçi yöntem ve uygulamalarla insan kaynağının geliştirilmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması toplumsal yaşamda yeni ufuklar oluşturma, öğrencilerimizin becerilerinin farkına varmasının önceliğini gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

PROJE AMAÇLARI

İlimizde ortaokul, mesleki ve teknik ve ortaöğretimde eğitimi disiplinler arası eğitim platformuna yükselterek dünya düzeyinde eğitim verilen, Robotik Eğitim Laboratuvarları oluşturabilmek ekip çalışması yapabilen elemanlar yetiştirebilmek. Dersleri tahtada ve güncelliğini yitirmiş uygulamalar yerine, öğrencilerin bizzat tasarlayıp ürettikleri her düzeydeki Robot projeleri üzerinde işleyebilmek Yurt dışı bağımlılığın azaltılması ve yurt dışına giden milli servetin bölgemizde, memleketimizde kalmasına katkıda bulunabilmek Mesleki eğitime tercihi artırmak Öğrencilerin beceri ve kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlamak.