Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldız Tozu Filminin özel gösterimi Kemaliye’de yapıldı

Erzincanlı Yazar Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanarak sinemaya aktarılan ve çekimleri Kemaliye ilçesinde yapılan "Yıldız Tozu" isimli filmin özel gösterimi sanatçılarında katılımları ile ilçe meydanında yapıldı.

Erzincanlı Yazar Mustafa Kutlu’nun

Kemaliye İlçe Meydanında yapılan Yıldız Tozu Filminin özel gösterine

Kemaliye Kaymakamı İlhan Kayatürk, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, filmin Yönetmeni Ahmet Sönmez’in yanı sıra bazı oyuncular ve Kemaliyeliler katıldı.

FİLMİN TAMAMI KEMALİYE İLÇEMİZDE ÇEKİLDİ

Filmin özel gösterimi öncesinde açıklamada bulunan Kemaliye Belediye başkanı Mehmet Karaman; Malumunuz Yıldız Tozu Filmi Erzincanlı yazarımız Mustafa Kutlu’nun kitabından uyarlanarak Senarist ve yönetmen Ahmet Sönmez tarafından sinemaya uyarlandı. Filmin tamamı Kemaliye ilçemizde çekildi. Filmin İstanbul’da yapılan galasının ardından bizlerin istekleri üzerine Vatandaşlarımızın da izleyemeyecek olanları için ilçemizde de gösterimini talep ettik. Bizi kırmadılar bugün buraya geldiler hemşerilerimiz ile bir aradalar.

KEMALİYE’MİZDE KEŞFEDİLMEMİŞ YERLERİMİZ VAR

Kemaliye ilçemiz UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer aldığı için Yıldız Tozu filminin de ilçemize çok değer kattığını ifade edeyim.  Kemaliye’miz dünyanın en önemli turizm cazibe merkezlerinin biri olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Kemaliye’mizi film ile birlikte yükseltmeye devam edeceğiz. Önümüzde bir proje daha var. Buda Mustafa Kutlu hocamızın bir kitabından uyarlanan filmi 2024 yılında yine Kemaliye ilçemizde çekilecek. Kemaliye’mizde keşfedilmemiş yerlerimiz var. Dünyanın en önemli kanyonlarıyla, özgün mimari dokumuzla, yaban hayatımızla, kültürümüzle keşfedilmemiş bir yeri turizme kazandırmaya çalışıyoruz. İlçemizin tanıtımını yeterince yapıyoruz ama bu film vesile oldu siz değerli basınımıza da sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

KEMALİYE DOĞASI BOZULMAMIŞ BİR İLÇE, FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN İDEAL BİR YER

Yıldız Tozu Filminin Senarist ve yönetmeni olan Ahmet Sönmez geçen yıl bu zamanlarda başladıkları filmin çekimleri sırasında ilçesine bir sözü olduğunu belirterek; Film tamamlandıktan sonra buraya tüm oyuncularımız ile gelerek halka açık alanda gösterimini yapacağız demiştim, şimdi bunun için buradayız. Burada bulananlarda olduğu gibi bizlerde heyecanlıyız. Erzincanlı olan Mustafa Kutlu yazarımızın eserinden uyarladığımız bir aile filmi. İnşallah beğeni ile birlikte izleyeceğiz” 1,5 yıl önce filmi çekmek için geldikleri Kemaliye’nin masalsı bir güzelliği olduğunu belirten Sönmez; İnşallah bu ilçemizin dokusu bozulmaz. Kemaliye filmimizin hikâyesine çok uygun bir yerdi. Çekimler sürecinde Kemaliyeliler bizlere çok yardımcı oldular. Anlatılmayacak kadar çok güzel bir zaman geçirdik. Bir başka projemiz daha var. Kemaliye doğası bozulmamış bir ilçe, film çekimleri için ideal bir yer” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe meydanında kurulan dev ekranda yayımlanan film ilgiyle izlendi.