Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Aydoğdu; Üniversite öğrencileri ile açık havada kahvaltıda bir araya geldi

Erzincan Valisi olarak göreve başladığı günden itibaren gençlerin daima yanında olan Hamza Aydoğdu yaklaşık bin üniversite öğrencisi ile açık havada düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Erzincan Valisi olarak göreve

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Binali Yıldırım Üniversitesi ve STK’ların koordinesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde okuyan yaklaşık bin öğrenci Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında kahvaltı programında bir araya geldiler. 

Kahvaltı etkinliğine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, vali yardımcıları, Kurum ve kuruluş müdür ve amirleri, STK temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri, Üniversite akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Kahvaltı öncesine öğrencilere kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, programa katılım ve destek veren Vali Hamza Aydoğdu, Belediye başkanı Bekir Aksun ile paydaşlara teşekkür etti.

Ardından kısa bir konuşma yapan Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun; Türkiye’nin her köşesinde gelen siz değerli öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Can Erzincan’ımızda hepimizin ortak paydaşları olan bir şehrin evlatlarıyız. Siz değerli öğrencilerimizi bizlere emanet olarak kabul ediyor, kendi evladımız gibi görüğyoruz. Emek koyma noktasında yerel yönetimler olarak her zaman siz öğrencilerimizin yanında olduğumuz bilmenizi isterim. Özellikle kız öğrencilerimizin Erzincan’ı çok tercih etme sebeplerinden bir tanesi güvenli şehir olduğunu bilip tercih etmeleri. Tekrardan öğrenci şehrimiz Erzincan’a hoş geldiniz” dedi.

ERZİNCAN BİRLİĞİN, BERABERLİĞİN, GÜZELLİĞİN, MEDENİYETİN VE TARİHİN OLDUĞU BİR ŞEHİR

Öğrencilerimize kahvaltı verelim dediğimiz anda belediye başkanımız, STK temsilcilerimiz, il başkanlarımız, şehrimizin ileri gelenleri ne yapabiliriz diye harekete geçtiklerini ve bugün burada bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasını yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Erzincan birliğin, beraberliğin, güzelliğin, medeniyetin ve tarihin olduğu bir şehir. Erzincan’ımızın şehrimizin keyfini çıkarmanızı isterim. Bizler tüm arkadaşlarımız ile beraber sizlerin daha huzurlu, daha güzel, daha mutlu bir şekilde okulunuza gidip gelebilmeniz için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bilmenizi isterim.  

10 TL OLAN TOPLU TAŞIT ÜCRETİ SİZ ÖĞRENCİLERİMİZE 4 TL OLDU

Üniversite öğrencilerine bir de müjde veren Vali Aydoğdu konuşmasının devamında; ilk olarak toplu taşıma ile ilgili ilk adım atıldı. AK Parti Genel başkan vekilimiz Binali Yıldırım bizlere talimat verdi. Binali Yıldırım öğrencilerin ulaşım problemi var çözelim talimatları ile biz belediye başkanımız ve diğer arkadaşlarımız ile beraber oturduk, konuştuk ve bir karar aldık, alınan karar şuanda yürürlüğe girdi. Toplu taşımada bir biniş 10 TL iken değerlendirmeler neticesinde öğrencilerimiz için 4 TL oldu hayırlı olsun.  Ücreti daha aşağılara çekmek için de gayret gösteriyoruz.” 

ERZİNCAN’I KALBİNİZE KOYARAK AYRILMANIZI İSTİYORUZ 

Siz öğrencilerimiz için çok daha güzel sürprizlere devam edeceklerini söyleyen Vali Aydoğdu; fakat bunları da burada açıklarsak anlamı kalmaz. Kültürel anlamda, sanat anlamında, geziler anlamında bu şehrimiz sizlerin hizmetinde olacak. Bir üniversite öğrencisi Erzincan’a gelip Kemaliye ilçemizi görmemesi, İliç ilçemizi görmemesi, Üzümlü ilçemizi görmemesi, diğer ilçelerimizi görmemesini bizlerin eksikliği olarak görüyoruz. Bundan dolayı sizlerin burada öğrencilik yaptığınız süreniz boyunca bütün arkadaşlarımız ile beraber sizlerin Erzincan’ı tanımanız, mutlu bir şekilde Erzincan’ı kalbinize koyarak ayrılmanızı istiyoruz. Tescilli ürünümüz Cimin üzümünü de buraya getirten ve ikramda bulunan Üzümlü Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Erzincan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman arkadaşlarımız ile bir sorun olduğunda hemen yanımızda oluyor, canla başla mücadele ediyor. Buraya gelmenizde tüm imkanlarını seferber eden öğrenci dostu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e kuvvetli bir alkış istiyorum. Gelerek bizleri mutlu ettiniz, gururlandırdınız, şeref verdiniz. Kalbinize dert tasa değmesin. Mutlaka yine görüşeceğiz, yine bir araya geleceğiz” dedi.

Vali Aydoğdu ve berberinde protokol üyeleri kahvaltı sonrasında tüm masaları ziyaret ederek öğrencilere karanfil dağıttılar, sohbet ederek sorun ve taleplerini dinlediler.

ERZİNCAN TAM BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ

Kahvaltı programına katılan Binali Yıldırım Üniversitesi Anestezi bölümü 2. Sınıf öğrencisi Tuğçe Kocakaya, Adıyaman’dan geldiğini Erzincan’ı ve Üniversitesi çok sevdiğini ve beğendiğini belirterek, Erzincan tam bir öğrenci şehri. Bu etkinliği düzenleyen valimize ve paydaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Eczacılık fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Ayşe Yeşildağ ise konuşmasında; Erzurumluyum. Birbirimize yakın şehiriz ama Erzincan’da çok güzel. Eğitim anlamında da çok ileri bir şehrimiz. Bende biz öğrencilerin en büyük sorunlarından olan ulaşım konusunda valimizin verdiği müjdeye teşekkür etmek istiyorum. Çok mutlu olduk” ifadelerine yer verdi.