Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uluslararası öğrencilerle kültürler arası etkileşim programı düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı güz dönemi öğrenci gelişimine yönelik kültürel etkinlik kapsamında Uluslar arası öğrencilerle kültürler arası etkileşim programı düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Başöğretmen salonunda düzenlenen Uluslar arası öğrencilerle kültürler arası etkileşim programında 6 farklı ülkeden 47 öğrencisi bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ülkelerini ve kültürlerini tanıttılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer; Sağlık Bilimleri Fakültesinde öğrencilerimize yönelik Uluslar arası öğrencilerimizin öğrenci gelişimine yönelik Kültürel etkinlikler kapsamında kültürler arası etkileşim konulu etkinlikte bir aradayız. Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayıları her geçen yıl artmakta. Buna paralel olarak Sağlık Bilimleri Fakültemizde farklı programlarda okuyan öğrencilerimizde var. Çok farklı Ülkerlerden gelen öğrencilerimizle toplantılar yaptık. Öğrencilerimiz ile iletişime geçtiğimizde bizlerde onların kültürlerini öğrendik. Bu öğrencilerimiz kültürleri ile bizlere büyük bir zenginlik katacaklar. Onları tanıyarak burada bir farkındalık oluşturmuş olacağız. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bundan sonra ki etkinliğimizde birlikte neler yapabiliriz ona bakacağız. Onların kültürel zenginliklerinin yanında bizim kültürel zenginliklerimizi arkadaşlarımıza tanıtma noktasında birlikte daha çok etkinlikler düzenleyeceğiz.

Burada arkadaşlarımız hem ülkelerini anlatacaklar hem de geleneksel giysileriyle tanıtımlarını, yöresel yiyeceklerinin tanıtımlarını yapacaklar. Bu etkinliğin birbirimizi anlama, birbirimizle etkileşme anlamında güzel bir başlangıç olmasını diliyorum” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer’in konuşmasının ardından ilk olarak Beslenme ve Diyabet bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ukrayna’dan Olina Özkil sunumunu yaptı. Ardından Seila Zülküfoğlu, Sahar Khanehdoust, Reem Alsheikh, Seynab Abukar Hassan ve Ayna Kerimova sunumlarını yaptı.

Program sunumlarını yapan farklı ülkelerin öğrencilerine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.