Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Son Toplantı Yarın

Kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu işveren tarafı 2024’ün ilk altı ayında %15, ikinci altı ayında %10 artış teklifinde bulundu. Fakat Memur- Sen teklifi kabul etmedi. Gözler, kamu işveren heyetinin yarın yapacağı yeni tekliflere çevrildi.

Kamu çalışanlarına yönelik toplu

Toplu sözleşme görüşmeleri dördüncü toplantıya kaldı. Toplu sözleşme görüşmeleri, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiriyor. Bu süreç, 1 Ağustos’ta başlamıştı.

Kamu işveren tarafı önceki teklifini revize ederek 17 Ağustos’ta yeni bir teklif sunmuştu. Buna göre, memur ve memur emeklisine 2024’ün ilk altı ayında %15, ikinci altı ayında %10, 2025’in ilk altı ayında %6 ve ikinci altı ayında %5 artış teklif edildi.

Müzakerelerin sona ermesi için belirlenen takvim doğrultusunda yarın dördüncü ve son toplantı yapılacak. Kamu işveren heyetinin bu toplantıda sunacağı yeni teklifler merakla bekleniyor.

Eğer müzakerelerden uzlaşma sağlanamazsa, süreç Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na taşınacak. Kurul, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos’a kadar verecek.