Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 Nisan’a kadar yaptırmayana 8 bin 322 TL ceza

Erzincan Valiliği tarafından yapılan duyuruda, Yıllık İşletme Cetvelinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar doldurulması zorunlu. Zamanında yaptırmayanlara 8 bin 322 TL ceza uygulanacak.

Erzincan Valiliği tarafından yapılan

Erzincan Valiliğinden yapılan duyuruda: Yıllık İşletme Cetveli, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2. Maddesi gereğince sanayi işletmelerinin Sanayi Sicil Sistemine kayıt edilmesi ve Sanayi Sicil Belgesi almaları zorunludur.

İlimiz sınırları içerisinde 496 adet Sanayi Sicil Sistemimize kayıtlı ve Sanayi Sicil Belgesi almış işletmemiz mevcuttur.

Sanayi Sicil Belgesi alan işletmeler aynı kanunun 5. maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren Yıllık İşletme Cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içerisinde yani 30 Nisan tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulundukları Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar.

Bu çerçevede Sanayi Siciline kayıtlı olan işletmelerin 2023 yılına ait Yıllık İşletme Cetvellerini e-Devlet üzerinden ya da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Web sayfasında, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda bildirmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihe kadar Yıllık İşletme Cetvelinin elektronik ortamda girişini yapmayan Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelere aynı kanunun 9. maddesi gereği 8 bin 322 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Sanayi Sicil Belgesine sahip işletmelerimizin Yıllık İşletme Cetvellerinin bildirimlerini (oluşabilecek yoğunluk nedeniyle) son günlere bırakmadan elektronik ortamda bildirmeleri önemle duyurulur” denildi.