Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincanlı Sporcular Portekiz’de Şampiyon Oldular

8-12 Mart 2023 tarihlerinde Portekiz’de yapılan 58’nci Portugal İnternasyonel Cahampıonshaps 2023 Turnuvasında Erzincanlı Milli sporcular Nazlıcan İnci ve Bengisu Erçetin yaptıkları bütün rakiplerini yenerek şampiyon oldular.

8-12 Mart 2023 tarihlerinde

 41 Ülkeden 44 çift bayanın katıldığı çift bayanlar kategorisinde Erzincanlı milli sporcuların aldığı bu önemli başarı Türkiye ve Erzincan’da takdirle karşılandı.

Turnuvayla ilgili açıklama yapan Milli takım Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin: sporcularımız çok zor şartlar altında bu turnuvaya gittiler. Türkiye’nin tek Avrupa şampiyonu sporcuları olmalarına rağmen ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün Olimpiyata gidebilecek sporcular arasında listeye alınmalarına rağmen hiçbir turnuvaya gönderilmeden Olimpiyat iddiaları kalmadı denilerek Olimpik kotadan çektirilen sporcularımızın almış oldukları bu başarısı çok daha önemli ve anlamalı oldu bizim için. Erzincanlı sporcularımızın nasıl bir haksızlığa uğradıklarının da ispatı oldu. Şu andan sonrada değerli yetkililerden sporcularımızı yeniden olimpiyat kotası sürecine alınıp turnuvalara gönderilmesini istiyoruz. Gittikleri bu turnuvalar sonucunda eminim ki sporcularımız Olimpiyatlara gitme hakkını kazanacaklardır. Bizim bu mücadelemizde Erzincan ve Spor genel Müdürlüğümüzdeki değerli yetkililerden yardım bekliyoruz.

Turnuvaya Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun girişimleri ve Erzincan Türk Telekom Spor kulübünün ekonomik katkılarıyla gittiklerini söylenen Milli Takım Antrenörleri Sönmez ve Erçetin, İnşallah gerekli girişimler yapılır sporcularımız Olimpiyat için gerekli turnuvalara gönderilir ve Erzincan’dan yetişen sporcularımız Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil ederler” ifadelerine yer verdiler.