Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Aileleri ve Gaziler yemekte bir araya geldiler

Türkiye Cumhuriyeti devletini ve topyekûn kardeşliğini hedef alan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ve küresel terör şebekelerine karşı şanlı direnişin 7. Yıldönümü münasebetiyle Erzincan Valiliği himayelerinde Şehit aileleri, yakınları ve Gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti devletini ve

Düzenlenen programa Vali Mehmet Makas ve eşi Elif Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve eşi, Adli Yargı Komisyon başkanı Halil Odabaş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Alper, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş, Şehit Aileleri, Gaziler, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Program İmam Hatip Burhan Eser’in okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 
Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun şu ifadelere yer verdi; “Bu kutsal topraklarda Anadolu insanının memleket sevdası, bayrak sevgisi hiçbir zaman yadırganamayacak kadar diri ve zinde olmuştur. 15 Temmuz kalkışmasına karşı Türk Milletinin Anadolu’daki bu duruşu bunları ters yüz ederek darbe başarısız bırakılmıştır. Tekrar bu darbelerle karşılaşmamak için milletin kademelerinde doğru insanların doğru yerlerde olması gerektiği kanaatindeyiz. Herkesin geçmişine mutlaka bakılarak geleceğine yön verilmesi gerektiği kanaatiyle, Türk Milletinin dünyada ve Türkiye’de ayakta kalabilme gayreti içerisinde olacağından hiç şüphemiz yoktur.”

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren ve 15 Temmuz gazilerinden olan 3. Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci şu ifadelere yer verdi; “Can Erzincan’da aslında kalpten konuşulur. Aklımda ne varsa, kalbimde ne varsa sizinle paylaşacağım. 15 Temmuz gecesi Erzincan’ın ne yaptığına şöyle bir baktım. Erzincanlı tarihte ne yapmışsa 15 Temmuz’da da aynısını yapmış. Bu bölgede özellikle 1. Dünya Savaşında Osmanlı subaylarıyla beraber milis teşkilatını kurup düşmana karşı gerçekten ordu millet el ele örneğini en iyi şekilde vererek mücadele etmiştir. Müteakiben bakıyorsunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzincan’a biri 1 Temmuz 1919’da diğeri de 30 Ağustos 1919’da olmak üzere iki kere geliyor. Bir gelişinde Şeyh Fevzi Efendi Gazi Mustafa Kemal’i eskort eşliğinde Sivas’a kadar götürüyor. Kurtuluş Savaşında başlangıcı yine Doğu’dan oluyor. Dolayısıyla 15 Temmuz’da yine Erzincan kendisinden bekleneni çok fazlasıyla yapmış durumda. Bakıldığında 15 Temmuz bizler için belki de önemli bir dönüm noktası. Burada halkımızın vermiş olduğu mücadele her şeyin üzerinde. Birçoğunuz biliyorsunuz köprüde şehit olan Recep Gündüz kardeşimle beraber, Mustafa Çalışkan ile beraber, onun haricinde yine buranın evladı olan kahraman Valimiz Hasip Şahin ile beraber bu mücadeleye katıldım. Ama o mücadeleye katılırken bu milletin bir neferi olarak katıldım. Üzerimde üniformam yoktu. Bu benim için en büyük rütbe olduğu için de gurur duymaktayım. Yine aramızda Kenan Kurt kardeşim var. O da aynı şekilde Kadıköy’de bizle omuz omuza bu mücadeleye katıldı. Yine belki bilmiyorsunuz ama Ahmet Paşa burada. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra yaptığı faaliyetler çok çok önemli. Bunun altını da çizmek isterim”

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Valisi Mehmet Makas ise şu ifadelere yer verdi; “Bugün 15 Temmuz 2016 yılında birliğimize, beraberliğimize, devletimize aziz milletimizin dünyaya nizam verme ülküsüne zarar vermek adına yapılan, kahpece, haince bir kalkışmayı unutmamak, unutturmamak adına yıl dönümü kutlaması dolayısıyla bir yemekte birlikte ve beraberiz. Bu aziz millet tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne başladı başlayalı hep adaletin yanında yer almış ve dünyaya nizam vermiş, hep iyiden yana, halktan yana yer almış, tarihte öncü rolünü oynamış, ne zaman güçlü oldu ise dünyada bir huzur ve sükûnet dönemi yaşanmış. Ne zaman da güçlendiysek de batılın ve şer cephelerinin hedefi haline gelmiş ve maşalarıyla beraber bu millete saldırıda bulunmuştur. Bunun adı Kurtuluş savaşı olabilir, bunun adı iç ayaklanmalar olabilir. En son sahneye gelen malumunuz 15 Temmuz 2016 hani darbe girişimi. Vatan evlatları vatan ve mukaddesat denildiğinde canını hiç tereddüt etmeden seve seve veren evlatlardır. 15 Temmuz’da bu bayrağı indirmediler. Ezanı susturmadılar ve birilerinin ileri karakolu haline Anadolu coğrafyasını getirmediler. 
Son 20-25 yıldır bu millet öz evlatlarının yönetiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyaya one minute çekmiş, dünyaya 5’ten büyüktür dersini vermiş bir millet. Emin olun 15 Temmuz 2016’da yapılan saldırı bu iki kelimenin özünde yatmaktadır. Bu millet İslam’ın son kalesi olduğunu, sadece ümmet coğrafyasında, gönül coğrafyasında, kendi soydaş coğrafyamızda değil, gayrimüslimlerin dahi beklediği ve özlediği bir millet olduğunu tekrar destan yazarak dünyaya haykırmıştır.”

Yapılan konuşmaların ardından şehit yakınları ve gaziler ile aynı masayı paylaşan Vali Makas ve beraberindeki protokol mensupları, salonda bulunan masaları da tek tek gezerek, şehit aileleri ve gazilerle görüştüler.