Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şair Yazar Serdar Tuncer Erzincan’da öğrencilerle bir araya geldi

Erzincan Valiliği tarafından organize edilen "Zirve Buluşmaları" Serdar Tuncer programı kapsamında "Şair Yazar Serdar Tuncer Erzincan’da gençlerle bir araya geldi.

Erzincan Valiliği tarafından organize

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa öğrenciler ve gençler büyük ilgi gösterdi.

Osmanlı Padişahlarının bilinmeyen şair kimliklerini anlatarak Osmanlı sanat ve kültür mirasını yeni nesillere aktarılması adına Osmanlı tarihinden kıssalar aktaran Serdar Tuncer, okuduğu Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim’in şiirleri beğeni topladı.

Ardından, Medeniyetin olduğu yerde zulüm olmaması gerektiğini ifade eden Tuncer, “Dedelerimiz zulme izin vermedi. Yeryüzü yeni bir nefes, ruh bekliyor. Bu ruh mazlumu zalimin elinden kurtaracak. Mazlumlar Türkiye’den bir umut bekliyor. Peki, biz o nefesi nereden bulacağız? Mazimiz, medeniyetimiz bu zenginliği bize veriyor. Kemalat teferruatta saklıdır. Okuduğumuz şiirlerde Osmanlı’nın kim olduğunu, aslında bizim kim olduğumuzu anlatıyor.” diye konuştu.

“KUDÜS NAMUSUMUZDUR ONDAN TAVİZ OLAMAZ”

Şimdi hep birlikte bu anlamlı cümleyi tüm Müslümanlar olarak slogan yapmalıyız kendimize.

Hem de hiç zaman kaybetmeden. Bizim neden Filistin diye bir derdimiz olsun, Bizim Filistin diye bir derdimiz olmak zorunda çünkü adamların anlayışı şu Arz-ı Mevud var. Allah’u Teala’nın bize vaat ettiği topraklar diyorlar buna inanmışlar.  Bu Arz-ı Mevud Filistin’den ya da Kudüs ve çevresinden ibaret değil. Türkiye’nin dörtte biri, beşte biri Arz-ı Mevud’a dâhil. Gazze’den onları Sina Çölü’ne sürünce, Batı Şeria’dakini Mısır’a sürdükten sonra bütün bir Kudüs çevresini aldıktan sonra zaten karışık bir devletsiz durumdaki Suriye var, Suriye’yi bunun içerisine dâhil ettikten sonra sıra gelecek Fırat ve Dicle’nin doğduğu topraklara buraya doğru gelecek, Dolayısıyla Filistin’den bize ne diyenlerin şunu bilmesi lazım. Bugün hastanede şehit olan o çocuklar, anneler, evlatla, Filistin’in mazlum, mahsun, masum çocukları aslında bizim toprakları savunuyorlar. Biz bunun farkında değiliz. Filistin diye bir derdim yokta aslında, sıra bir gün bize de gelecek diye Filistin’in çocuklarını dert ediyorsan bu da ayıptır. Yani bir gün sıra bizim yurdumuza gelmeyecek olsa Filistin’in derdiyle dertlenmeyecek miyiz?  Dertleneceğiz çünkü Müslümanlık bunu gerektirir.  

Şair Yazar Serdar Tuncer’in daveti üzerine sahneye çıkan ve Filistin şiirini okuyan Rüştü Kasırga uzun süre ayakta alkışlandı. Program, Serdar Tuncer’in gençlerin istekleri üzerine okuduğu şiirler ile sona erdi.

Programa katılan öğrenciler Serdar Tuncer’in şiirlerini çok beğendiklerini böyle bir programı kaçıramayacaklarını belirterek Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etmeyi ihmal etmediler.