Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık çalışanlarına “Personel Destek Uyum Eğitimi” verildi

Erzincan’da sağlık çalışanlarına yönelik Hizmet İçi Eğitim kapsamında “Personel Destek Uyum Eğitimi” verildi.

Erzincan’da sağlık çalışanlarına yönelik

Türkiye’de anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında 2009 yılında uygulamaya konulan Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir.

Acil obstetrik bakım (AOB) gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmakta.

Sağlık personellerine yönelik Hizmet İçi Eğitim kapsamında gerçekleştirilen programın hedefi yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve bu hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yolu ile önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmektir.

Bu amaçla Hizmet İçi Eğitim kapsamında, Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS Biriminin önderliğinde, Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarına, İl Ambulans Servisi Başhekimliği eğitimcileri; Paramedik Songül Gürler, Paramedik Çiğdem Hastaoğlu ve Paramedik Umud Demir tarafından “Personel Destek Uyum Eğitimi” verildi. Eğitimini tamamlayan katılımcılara belgeleri takdim edildi.