Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rahmet iklimi Ramazan’ın ilk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının ilk teravih namazı için Erzincan, da vatandaşlar camilere akın etti. Akşam saatlerinden itibaren camiyi doldurmaya başlayan vatandaşlar, huzurlu atmosferin tadını çıkardı.

Ramazan ayının ilk teravih

Erzincan’da Ramazan ayının gelmesi ile beraber vatandaşlar ilk teravih namazını kılmak ve Ramazan ayını karşılamak için başta Terzibaba, Cami Kebir olmak üzere şehirdeki camilere gitti.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da ilk teravih namazı kılındı. Erzincanlılar Ramazan ayının ilk teravih namazı için camileri doldurdu. Özelikle Terzibaba ve Camii Kebir camisine akın eden vatandaşlar, yatsı namazı ardından teravih namazını eda etti.

Camideki manevi atmosferi tatmak isteyenler arasında minikler de yer aldı. 7’den 70’e birçok vatandaşın doldurduğu camiler huzur dolu görüntüleri ortaya çıkardı.

Namaz öncesi Cami-i Kebirde vaaz eden İl Müftüsü Muharrem Gül, Ramazanın önemi ve orucun faziletine değindi.

“Dualarımız Filistin halkıyla”

Ramazan ayı boyunca dualarıyla Filistin halkının yanında olacaklarını vurgulayan Gül, “Filistin’de zulüm gören kardeşlerimize maddi anlamda destek olmaya çalıştığımız gibi manevi yönden de Ramazan ayı boyunca tüm Erzincan olarak onlar için dua edeceğiz. O zulmün bitmesi için her gün teravih namazlarında yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz” dedi.

Salavatlar ve ilahilerin okunduğu ilk teravih namazı vatandaşların coşkusuyla eda edildi.

Erzincan il müftülüğünden yapılan açıklamada, Ramazan ayında hatimle teravih namazı kılınacak camiler Şemseddin Uçar Camii- Kızılay Camii- Boyacılar Camii- Hafız Mehmet Aydın Camii- Hamidiye Camii- Kavakyolu Akşemsettin Cami.

Enderun usulü Teravih namazı ise farklı günlerde, Terzibaba Camii, Cami Kebir Camii, Muhammediye Camii, Bilal-i Habeşi Camii, Kandilli Camii, Yavuz Selim Camii, Yeni Mahalle Camii ve Ergenekon Camiinde icra edilecek.