Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Sarıgül; Belediyecilik halkın derdine derman olmaktır

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül yaptığı basın açıklamasında, Özge başkan Erzincan’ın derdine derman olmaya adaydır. Özge başkan, belediyeyi iş, aş ve hizmet üretme merkezi haline getirir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Binasında CHP Erzincan Belediye Başkan adayı Özge Vataner Özege ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Aras ile birlikte basın açıklamasında bulundu.

CAN ERZİNCAN’IN GEÇİM KAYNAĞI TARIM VE HAYVANCILIKTIR

Milletvekili Sarıgül açıklamasında; Can Erzincan’ın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Erzincan’da yaklaşık 12 bin çiftçimiz var. 10 bine yakın büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmesi var. 2023 yılında Can Erzincan’da çiftçi başına yıllık ortalama 7 bin lira, hayvancılıkta işletme başına ortalama 6 bin lira destek ödemesi yapılmış, Yılda 6 bin lira,7 bin lira destek çok az. Tarım kanununa göre milli gelirin yüzde 1’inin çiftçiye destek olarak verilmesi lazım. Ama yarısı bile verilmemiş. Kanuna uyulmuş olsa 7 bin lira alan çiftçimiz, en az 21 bin lira destek alacaktı. 22 yıldır ülkeyi yönetenler, tarımı önemsemediler, tarlayı görmezden geldiler.

ÜRETİCİYİ DEĞİL İTHALATÇIYI KAYIRDILAR

Üreticiyi değil ithalatçıyı kayırdılar. Amerika, Avrupa, küresel şirketler, pamuk ekmeyin, tütün ekmeyin, pancar ekmeyin” dediler. Bizim ne ekeceğimize siz karışamazsınız diyemediler.

Tarım ürünlerimize sahip çıkmadılar. Köyleri boşalttılar. Köylüleri şehirlerde patates, soğan kuyruğuna soktular. Çiftçiye destek vermediler. Çiftçiye destek vermedikleri gibi köstek oldular. Can Erzincan’da yaklaşık 2 bin çiftçi şeker pancarı üretiyor. Bu üretici kardeşlerim, büyük emeklerle pancarı ekiyor, çapalıyor, suluyor, yetiştiriyor. Şeker fabrikasına satıyorlar. Şimdi çiftçiye fazla pancar ekme alamam deniyor. Neden? Çünkü fabrika ürettiği şekeri satamıyor. Neden satamıyor? Dışarıdan şeker alıyoruz da ondan. Geçen yıl dışarıdan 600 bin ton şeker aldık. Yerli şeker üreticileri şekeri satamadı. Bu yıl frene basıyorlar. Burada pancar üreticisi varken şeker ithal etmek olmaz, Bu vicdana sığmaz. Kota uygulaması çiftçilerimizi mağdur ediyor. Kotanın ya kaldırılması ya da artırılması lazım. Pancar üreticisi küser,

pancarını ekmezse, üretim düşer. Birkaç sene önce olduğu gibi şeker kıtlığı çekeriz. Biz diyoruz ki; çiftçi daha çok üretsin, çiftçi kazansın. Fabrika daha çok şeker yapsın, fabrika kazansın, şeker ucuzlasın, halkımız kazansın. Biz diyoruz ki tarımı hor görmeyin tarımı hor görürsek, yarını zor görürüz. Bugün eğer, benim yaşlı teyzem sıcak pideye hasret kaldıysa, Erzincanlı hemşerim sabah 5’te ucuz et için kuyruğa giriyorsa, bunun nedeni ülkeyi yönetenlerin üretimi değil, ithalatı tercih etmeleridir. Şimdi markette, etikette çözüm arıyorlar. Pahalılığı önlemenin yolu marketten değil tarladan geçer. Pahalılığı önlemenin formülü; tarlada fabrikada üretim  kamuda dürüst yönetimdir. Pahalılığı önlemenin formülü; ülkemizde üretilen malları dışarıdan almamaktır. Bunun adı da ekonomik milliyetçiliktir. Ekonomik milliyetçilik, Rusya, Kanada, ABD çiftçisini değil, Türk çiftçisini ihya etmektir.

BELEDİYECİLİK HALKIN DERDİNE DERMAN OLMAKTIR

Özge başkan Erzincan’ın derdine derman olmaya adaydır. Özge başkan, belediyeyi iş, aş ve hizmet üretme merkezi haline getirir. Kadın kooperatifleri kurar, kadınlar üretir, para kazanır. Arıcılıkla, tarım ve hayvancılıkla ilgili işletme açar. Bu işletmelerde Erzincanlı çalışır, üretir, bu üretilenleri, Erzincanlı ucuza tüketir. Tarımsal kalkınmaya destek verir. Çiftçiye tohum desteği, fide desteği ekipman desteği sağlar. Seçime 1 hafta kaldı. Üreten bir belediye, esnaf dostu bir belediye, ötekisi olmayan bir belediye, yola çıktı geliyor. Özge başkanla, Erzincan’a hevesi ve heyecanı yüksek bir belediye geliyor. Erzincan’a varlık, bolluk ve bereket geliyor.”