Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur-Sen’den Yüzde 110 Artış Teklifi

Memur ve Memur Emeklileri için Memur-Sen’den Yüzde 110 Artış Teklifi Masada, 1 Ağustos Salı günü itibarıyla başlayacak olan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine sayılı günler kala, yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından kamu çalışanları için yapılan teklifler kamuoyuyla paylaşıldı.

Memur ve Memur Emeklileri

Memur-Sen, 2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ederek, memur ve memur emeklilerinin mali haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde düzenlediği basın toplantısında, talep ettikleri artış oranlarını ve diğer beklentilerini açıkladı. Yapılan teklifler arasında, en düşük devlet memuru maaşının 22 bin liradan 29 bin 700 liraya yükseltilmesi ve 2 yıllık enflasyon verileri dikkate alınarak 2024 ve 2025 yıllarında aylık artışlar yer alıyor.

Yalçın’ın açıklamalarına göre, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil ilk üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15 ve dördüncü üç ayda yüzde 10 artış talep ediliyor. 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla yüzde 25 ve yüzde 15 artış öneriliyor. Böylece toplamda 2 yılda yüzde 110 oransal artış hedefleniyor.

Memur-Sen ve Kamu-Sen Zam Taleplerini Açıkladı

Maaş artışları dışında teklifler arasında kira yardımının aylık 7 bin 650 lira olarak verilmesi, enflasyon farkının aylık artışlardan itibaren ödenmesi, sözleşme ikramiyesinin aylık bin lira olarak verilmesi gibi maddeler de bulunuyor. Ayrıca, kamu görevlilerinin ek göstergelerinin iyileştirilmesi ve kadroya geçiş sürecinde sözleşmelilerin kapsama alınması, çocuk ve eş yardımlarının artırılması gibi sosyal haklar da teklifler arasında yer alıyor.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise aynı dönem için talep edecekleri artış oranlarını açıkladı. Kahveci’nin açıklamalarına göre, 2024 yılı için refah payı dahil kümülatif yüzde 100,2 ve 2025 yılı için refah payı dahil yüzde 58,4 zam talep ediliyor. En düşük memur maaşının 20 bin 941 liraya, ortalama memur maaşlarının ise 25 bin 101 liraya yükseltilmesi hedefleniyor.

Görüşmelerin kamu çalışanları için olumlu sonuçlar doğurması ve mali hakların adaletli bir şekilde iyileştirilmesi, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak şekilde sonuçlanması hedefleniyor. Görüşmelerin sonucu merakla beklenirken, kamu çalışanlarının taleplerine uygun bir sözleşmenin imzalanması için heyetler arasındaki müzakereler bir ay boyunca sürecek.

Görüşmelerin takip eden süreçte nasıl ilerleyeceği ve kamu çalışanlarının memnuniyeti için sağlanacak artışların detayları, kamuoyunda büyük ilgiyle izleniyor.