Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Maziden Atiye Ahlat” programıyla Erzincanlı öğrenciler bölgeyi tanıyacak

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Maziden Atiye Ahlat” öğrenci kampı projesi kapsamında geziye Erzincan’dan 8 öğrenci ve bir koordinatör öğretmenin katıldığını söyledi.

Erzincan İl Milli Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığının tarihi ve kültürel geziler, kültür sanat etkinlikleri, kitap ve sinema tahlili, söyleşi gibi çeşitli etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişiminin desteklenmesi amacıyla “Maziden Atiye Ahlat” öğrenci programı kapsamında Ahlat’a Erzincan il merkezinden 8 öğrenci ve 1 koordinatör öğretmen İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal tarafından uğurlandı.

Geziye Erzincan’dan katılan öğrenci İbrahim Akkavak şöyle konuştu: “Erzincan Sosyal Bilimler Lisesinden katılıyorum, 10. sınıf öğrencisiyim. Cumhurbaşkanımızın tavsiyesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu ‘Maziden Atiye Ahlat’ projesine katılmaktan gurur duyuyorum. Burada bizlere yardımcı olan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal’a, koordinatör öğretmenlerimize, çok teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere gerçekten bizi çok mutlu ettiler, bu çok gurur verici bir şey. Umarız diğer yıllarda da devam eder, çünkü çok güzel bir program. Ben Ahlat’a ilk defa gidiyorum, daha önceden kitaplardan okuduğumuz böyle güzel şahane yerleri görmek çok gurur verici” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı; tarihî, siyasi ve kültürel açıdan önemli bir merkez olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde birer haftalık iki grup hâlinde organize ettiği öğrencilerle birlikte “Maziden Atiye Ahlat” öğrenci kampı projesini uygulamaya başlattı. 21 Ocak’ta başlayan ve 2 Şubat tarihine kadar sürecek programa Bitlis, Siirt, Van, Hakkâri, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Muş, Bingöl, Batman, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Kars ve Ardahan illerinden öğrenci ve koordinatör öğretmenler katılıyor.

Proje; Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 10 ve 11.  sınıf öğrencilerine yönelik uygulanıyor.

Ayrıca gençlere millî tarih şuuru kazandırılması, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesinin sağlanması, maziden gelen tarih ve medeniyet mirasımıza sahip çıkarak geleceğe ait ufuklarını ve görüş açılarını genişletecekleri, karşılaştıkları olaylara ilişkin sorgulama yeteneklerini geliştirecekleri yeni “Türkiye Yüzyılı”nın birer ferdi olarak yetişmeleri hedefleniyor.  Bu kapsamda Abdurrahman Gazi Kümbeti, Ahlat Selçuklu Şehitliği, Emir Bayındır Köprüsü, Meydan Cami, Harabe Şehir, Mağara Evler, Osmanlı Kalesi ve müze ziyaretleri başlıca gezi programları arasında yer alıyor.