Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurtarma çalışmaları gece gündüz devam ediyor

Toprak altında kalan 9

Toprak altında kalan 9 işçi için 4 gündür gece gündüz arama kurtarma çalışmaları yürütülüyor.
KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN SON TEKNOLOJİ CİHAZ
Maden Tetkik ve Arama (MTA) genel müdürlüğü ekipleri ile İstanbul Teknopark Araştırma Merkezi’nden gelen uzman ekipler ve AFAD,JA,PAK,TSK arama kurtarma ekipleri 100 dönümlük arazide çalışmalarını yürütüyor.
Arama kurtarma çalışmaları için teknolojiden yararlanan ekipler konteyner ve araçların yerlerini tespit etmek için radar ve dronları sahada kullanıyor.
Teknopark İstanbul’da patlayıcı ve radar uzmanı Ahmet Zengin, yürütülen çalışmalara ilişkin Milliyet’e şunları söyledi: “Dünyada toprak altını gösterebilen en önemli teknolojilerden birini buraya getirdik.
Toprağın 412 metre altını gösterebiliyor, canlı-cansız-metal gibi her şeyi tespit edebilir. Kısa sürede bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.”
“HEYELAN TEHLİKESİ SÜRÜYOR”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son durumu değerlendirerek gazetecilere açıklamalarda bulundular.
Bölgede heyelan tehlikesinin bunduğunu belirten Bakan Bayraktar alanda 400 bin kamyonluk toprak kütlesi bulunduğunu da ifade etti.
“İŞLETMECİ ŞİRKETTE ZAFİYET VAR”
“Kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkacak” diyen Bakan Bayraktar, “İşletmeci şirketin yönetim düzeyinde zafiyet içinde olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu. Bayraktar, yabancı işletmecinin yöneticilerinin henüz bölgeye gelmediğini söyledi.
Bakan Bayraktar, altın madeni tesisinin işletmecilik anlamında izinlerinde bir problem olmadığını söyledi.
BAKAN IŞIKHAN: DEVLETİN TÜM KURUMLARI BÖLGEDE
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise devletin tüm kurumlarının bölgede olduğunu belirterek, “Çalışmalar sürüyor. Öncelikli hedefimiz madencilerimize ulaşmak. Madenci ailelerimizin yanında olmak için bölgeye geldim.” diye konuştu.