Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü imzalandı

2020 yılında hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Ali Sarı tarafından imzalandı.

2020 yılında hayata geçirilen

Erzincan’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi çerçevesinde yeni dönem protokolü ile. 200 bin TL olan kredi limiti 2026 yılına kadar 400 bin TL’ye çıkarıldı.

Erzincan İl Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Ali Sarı, Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ve proje tarafı kurum temsilcileri katıldı.

KOLAY BİR ŞEKİLDE TARIMSAL KREDİ TAHSİSİ YAPACAĞIZ

İmza öncesi kısa bir konuşma yapan Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Ali Sarı;

“Burada temel amaç küçükbaş hayvancılıkta, özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde, işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi ve toplamda İlimizdeki tarımsal üretime dayanan hayvan varlığının arttırılmasıdır. Bu kapsamda Bakanlığımızın öncülüğünde geliştirilmiş olan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesine bu protokolü imzaladıktan sonra 400 bin TL’ye kadar belli sübvansiyon oranında ve diğer tarımsal kredi şartlarından çok daha kolay bir şekilde tarımsal kredi tahsisi yapacağız. Erzincan Valimiz Hamza Aydoğdu’nun teksifleriyle 2026 yılına kadar geçerli bir protokol olacak. Bu protokolün İlimize ve özellikle de tarımsal üretimimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ERZİNCAN DOĞASI İTİBARIYLA KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞA ÇOK UYGUN BİR YER

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu; “Bugün Erzincan için önemli bir gün. Şu anda İlimizde 590 bin küçükbaş hayvanımız var. Yaklaşık 150 bine yakın büyükbaş hayvanımız var, bu proje çok önemli bir proje. Bu proje 2020 yılında başladığında 200 bin TL ile başlamıştı. Fakat sağ olsun Genel Müdürümüzle yapılan görüşmeler sonucunda bir güncelleme geldi ve 400 bin TL’ye çıktı. Erzincan doğası itibarıyla küçükbaş hayvancılığa çok uygun bir yer. Bizim Merkez dâhil 524 köyümüz var. Köylerimizde yaşamın devam edebilmesi için tarım alanında faaliyetlerinde devam etmesi gerekiyor. Burada tarım müdürümüz ve ilçe tarım müdürlerimiz muhtarlarımızla toplantılar yaparak bu projeyi muhtarlarımıza doğru bir şekilde anlatarak istihdamı, üretimi arttırmak istiyoruz. Bizim bütün amacımız bu projeden çiftçilerimize 100 Milyon TL’lik bir desteği sağlamak. Çiftçilerimiz bu krediyi aldıktan sonra 1 yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli bir kredi imkânı elde ediyor. Bu konudaki bazı başarı hikâyelerini de medyada gösterildi. Bu destekten faydalanıp koyunlarını alanlar 1 yıl sonra kuzularla birlikte aldıkları paraları zaten denk getirmiş olacaklar. Demek ki işi doğru yaparsak, doğru takip edersek mutlaka sonucunda güzellikler oluyor. Bizim bütün amacımız bütün köylerimizden çiftçilerin bu projeye katkılarını sunmalarını sağlamak. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.

ERZİNCAN TARIMDA TÜRKİYE’NİN ZİRVE ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ OLABİLİR

Erzincan tarımda Türkiye’nin zirve şehirlerinden birisi olabilir. Yapmanız gereken herkesi kendi bulunduğu yerde huzurlu kılmak ve istihdama katkısını sağlamak. Bu tür projeler bizim şehrimiz açısından çok önemli. Biz eğer projeyi dediğimiz gibi yapabilirsek, arkadaşlarımız alanda bunun çalışmalarını istediğimiz gibi sağlayabilirlerse Türkiye’de bu projede ilk 3’e girecek ilimiz Erzincan. Bunun takibini birlikte yapacağız. İnşallah böylece küçükbaş hayvan sayımızda yüzde 10 ile yüzde 15 arasında bir artırım sağlamayı hedefliyoruz. Huzurlarınızda emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Ziraat Bankası Bölge Müdürüme çok teşekkür ediyorum. Buradan Erzincanlı bütün çiftçilerimize diyorum ki; lütfen bu imkânları elinizle itmeyin, sahip çıkın. Erzincan sizin kendi vatanınız. Bizim hızlı bir şekilde Erzincan’dan göçü durdurabilmemizin yolu istihdam ve üretimden geçiyor. Başka bir yolu yok arkadaşlar. Onun için hep beraber istihdamı, üretimi arttırmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı göstereceğiz.

600 DÖNÜMÜN ÜZERİNE 800 DÖNÜM DAHA EKLEMEK İSTİYORUZ

Bizim Erzincan’da sera alanımız 600 dönüm. Ama biz bu sene Tarım Bakanlığından aldığımız izinlerle birlikte 600 dönümün üzerine 800 dönüm daha eklemek istiyoruz. Bunların bütün izinleri geldi. Tarım Bakanlığı bunlara onay verdi, bir taraftan seracılık, bir taraftan hayvancılık, bir taraftan arıcılık. Her tarafta belli bir istihdam, üretim yaparak bu şehirde yaşayanların bu şehirde huzurlu bir şekilde kalmaları için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili Tarım İl Müdürümüz, İlçe Müdürlerimiz muhtarlarımızı, esnaflarımızı toplantılar yaparak bilgilendirecekler. Biz de bunun takipçisi olacağız. Erzincan’ımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi protokolü Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürü Mehmet Ali Sarı tarafından imzalandı.

30.09.2020 tarihinde başlanan projede Güncel Kredi Destek Oranı 400 bin TL (300 bin TL FAİZSİZ – 100 bin TL FAİZLİ)

29.01.2024 tarihi itibariyle projeye verilen hayvan sayısı 17 bin 234, proje ile verilen kredi toplamı ise 31 milyon 803 bin 550 TL.

Proje kapsamında 2020 yılında 85 kişi, 2021 yılında 27 kişi, 2022 yılında 14 kişi ve 2023 yılında 53 kişi olmak üzere toplamda 179 kişi projeden faydalandı.