Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KBRN ve hafif seviye kentsel arama kurtarma eğitimi verildi

Erzincan ACAR gençlik kulübüne katılım sağlayan 28 gönüllüye Rize’de Rize AFAD tarafından KBRN ve hafif seviye kentsel arama kurtarma eğitimi verildi.

Erzincan ACAR gençlik kulübüne

Rize AFAD’ ta Birlik müdürü Önder Taş, personeller ve ACAR gençlik kulübü Erzincan İl Başkanı Ferhat Kılıçlı tarafından verilen KBRN ve hafif seviye kentsel arama kurtarma eğitiminde katılımcılar, Kimyasal, Biyolojik, ve Nükleer (KBRN) tehlikeler konusunda farkındalıklarını artırarak basit korunma ve kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandılar. Aldıkları eğitimin amacının bilinçli farkındalığın temelinde dikkatin ve duyguların düzenlenmesinin yer aldığını söyleyen kursiyerler, aldıkları eğitim ile yoğun düşüncelerden kişinin dikkatini arındıracak bilişsel bir esnekliğe ulaşması olduğunu belirttiler.
Erzincan ACAR gençlik kulübü olarak Üniversiteye gelmiş gençlerin kendilerini geliştirmelerine yönelik aktivitelere öncülük etmek ve gerçekleştirilecek aktiviteleri geliştirmek olduğunu ifade eden ACAR Erzincan İl Başkanı Ferhat Kılıçlı; Afet ve acil durumlar için eğitim vermek ve gönüllü bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız gençlerin eğitim, spor, kültür, proje gibi dallarda daha aktif olmalarını ve kendi fikirlerini korkmadan çekinmeden ortaya koyabilmeleri için çalışmalar sürdürerek bu sayede ileri görüşlü gençlik oluşumuna katkı sunmak” dedi.
Deprem, sel gibi afetlerde ellerinden geldiğince yaraları yarmaya çalıştıklarını belirten Ferhat Kılıçlı, Bizler kulüp olarak insanlarla kurduğumuz gönül bağımız farklı. Gittiğimiz yerlerde bizleri evlatları gibi sahiplenmeleri gibi bizlerde onların evlatları oluyoruz. Döndükten sonra görüştüğümüz çok vatandaşımız oluyor. Yakınlık sadece akrabalıkla olmuyor. Biz EBYU ACAR Gençlik Kulübü ve Erzincan ACAR Arama Kurtarma ekibi olarak çok büyük bir aileyiz” dedi.
Aldıkları eğitimler ve katıldıkları tüm çalışmalara deerk veren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’ e teşekkür etmeyi ihmal etmediler.