Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarma, araması olan 2 bin 047 şahsı yakaladı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı asayiş ekiplerince; 01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Jandarma sorumluluk bölgesinde icra edilen denetim, eğitim ve müdahale edilen asayiş olaylarına yönelik verileri açıkladı.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı

Erzincan Valiliği İl Jandarma komutanlığından yapılan paylaşımda 01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Jandarma sorumluluk bölgesinde bin 154 olay meydana geldiği bin 576 şahıs hakkında da adli işlem yapıldığı belirtildi.

Olayların yüzde 97 gibi büyük oranının aydınlatıldığı, denetim ve eğitimlerde 2023 yılında meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 5’i hırsızlık olayları. Suçların önlenmesi maksadıyla (58 bin 051) Önleyici Kolluk Devriyesi icra edilerek, alınan tedbirler sayesinde hırsızlık olaylarında 2022 yılına göre yüzde 51 oranında düşüş sağlandığı ifade edildi.

İcra edilen uygulamalarda; 2023 yılında (2 milyon 176 bin 237) şahıs ile (171 bin 603) aracın sorgulaması yapıldı. (2 bin 047) aranan şahıs ile (38) araç yakalanırken kayıp olarak aranan (52) şahıs bulundu.

Ayrıca 2023 yılı içerisinde asayiş olaylarına ilişkin olarak vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme faaliyetleri kapsamında; Suda Boğulma Olayları, Düğünlerde ve Asker Uğurlamalarında Silahla Ateş Etme ve Dolandırıcılık olaylarının önlenmesi maksadıyla (21 bin 136) vatandaşa kısa mesaj ile cep telefonlarına bilgilendirilme mesajı gönderildi. Bayram, düğün, nişan, asker uğurlaması ve spor müsabakası gibi organizasyon/etkinlikler öncesi, esnası ve sonrasında silahla rastgele ateş açılmasının önlenmesi amacıyla hazırlanan (2 bin 306) adet broşür vatandaşların yoğun olarak bulunabileceği yerlere asıldı.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezini kış sezonunda 120 bin kişinin ziyaret etmesi ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından ulusal çapta yarışmalar düzenlenmesi nedeniyle, yaşanan yoğun ilgi dolayısıyla kayak merkezinde vatandaşların ve yarışmacıların, yoğun sisli ve kar yağışlı havalarda mevcut pistlerin dışına çıkmaları sonucunda meydana gelebilecek yaralanma ve kaybolma olaylarında vatandaşların kurtarılması ve bulunması maksadıyla kayak merkezinin çeşitli yerlerine Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi imkanlarıyla (11) adet “Acil Çağrı Butonu” sisteminin kurulması sağlandı.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından; (372) Güvenlik korucusuna Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasının tanıtılması, çevre bilinci ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu konularında, ilk ve orta öğretim okullarında toplam (495) öğrenciye “hayvan sevgisini aşılamak, hassasiyeti artırmak ve hayvan hakları” konusunda eğitim faaliyeti icra edildi.

Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından; İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan; Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Destek Hattı (KADES) hakkında toplam (4 bin 450) kadın vatandaşa bilgilendirme faaliyeti icra edilerek, (2 bin 819) adet bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Aile İçi Şiddetle Mücadelede kapsamında, toplam (6 bin 696) erkek vatandaşa eğitim faaliyeti düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede farkındalık oluşturmak maksadıyla; “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla ilgili bilgilendirme, yaşanacak olaylarda olumsuzlukların azaltılması ve toplumsal farkındalığın artırılması maksadıyla 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirme eğitimi verildi.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Alzheimer hastası, zihinsel engelli vatandaşlar ile küçük yaşta çocukların çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılarak kaybolmaları durumunda, kayıp şahısların yerinin konum olarak tespit edilerek en kısa sürede bulunması maksadıyla “Akıllı Saat Projesi” başlatılırken; Erzincan Valiliği ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından temin edilen söz konusu akıllı saatler, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Jandarma sorumluluk sahasında yaşayan [Merkez (3), Üzümlü (1), Refahiye (5), İliç (3), Kemaliye (2), Tercan (4)] ihtiyaç sahibi (18) vatandaşa teslim edildi.

Açıklamada; vatandaşların huzur içerisinde yaşamaları için mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla her türlü tedbir alınmaya devam edileceği ifade edildi.