Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Tüm dünyada olduğu gibi Erzincan’da da on bir ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğu yaşanıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi

Sabrın, paylaşmanın, kardeşliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın adeta vücut bulduğu, huzurun hüküm sürdüğü bir Ramazan ayı daha kapımıza geldi.

Müslümanlar tarafından coşku ile kutlanan Ramazan, üç ayların sonuncusudur. Her Müslüman’ın büyük bir heyecan ve özlemle beklediği Ramazan bu yıl Mart ayına denk geliyor. Bu yıl orucun ilk günü ise 11 Mart Pazartesi gününe denk geldi. Oruç tutanlar dün gece ilk sahurunu yaptı ve Ramazanın ilk orucuna niyetlendi.

Yardımlaşma ve dayanışma ayı olarak bilinen mübarek Ramazan’la birlikte sofralar bu sene de bolluk ve bereket dolacak. Bu mübarek ayda oruç tutarak İslamiyet’in şartlarından birini yerine getirmek isteyenler için tüm yurtta tatlı bir telaş başladı. Mukaddes Ramazan ayını kendi içinde sevinçle karşılayanlar, aynı sevinci sevdikleriyle de paylaşmak istiyorlar.

Tüm yurtta olduğu gibi Erzincan’da da Ramazan’a özel birçok hazırlık yapıldı. Şehrin ana caddelerine mahyalar asıldı. Camiler ve mescitler gül sularıyla temizlendi. Fırınlar ve tatlıcılar her yıl olduğu gibi Ramazana özel ürünlerini çıkarmaya başladı. Vatandaşlar ise çarşıda ve pazarlarda ihtiyaçlarını almak için yoğun bir uğraş veriyor.

Kenthaber24 ailesi olarak mübarek Ramazan ayının memleketimize, ülkemize ve tüm dünyaya bereket, sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Hayırlı Ramazanlar” diliyoruz.